Ako z vás práca na zdraví a sebadôvere urobí lepšieho rodiča? Prečítajte si tieto NÁPADY

Back to Blog

Ako z vás práca na zdraví a sebadôvere urobí lepšieho rodiča? Prečítajte si tieto NÁPADY

vianocna zlava na lalala.sk

Nemôžete vytvárať a užívať si najkrajšie chvíle života bez toho, aby ste najprv milovali sami seba. Je to tá najdôležitejšia vec, ako zo života vyťažiť maximum. 

,,Čo to teda znamená milovať sám seba? No, hovorím tomu prijatie a hrdé ocenenie všetkého kým ste. Univerzálna definícia však neexistuje. Tiež by som rád veril, že je to nájdenie miesta pokoja a pohodlia v tom, čo zastávate – čo sa vám páči, nepáči, morálka, hodnoty atď. Možno to má pre niekoho nejaký účel? Možno je to neustála láskavosť k ostatným? Ide mi o to, že len vy viete, čo to pre vás znamená, a len vy ste zodpovední za to, aby ste to prijali.

Vaša práca sa nekončí ak to nájdete. V skutočnosti je to presne naopak! Vyvíjať sa ako človek je ten najkrajší dar, ktorý ste dostali v tomto živote. Vždy je možnosť urobiť viac. Objavte šťastie spôsobmi, o ktorých ste si ani nepredstavovali, že existujú.”

Zameranie na prijatie nášho fyzického ja
,,Teraz by som mohol celé dni rozprávať o všetkých veciach, ktoré musíme urobiť, aby sme mohli skutočne milovať to, kým sme. Ale dnes sa chcem zamerať na lásku a prijatie nášho fyzického ja a na to, že je to základná časť našej dôvery a snov. A budem o tom hovoriť v kontexte toho, ako mi to pomohlo nájsť úspech a šťastie v mojom živote, najmä ako osamelému rodičovi.

Realita je taká, že väčšina z nás sa snaží cítiť dobre vo svojom tele, hoci o tom takmer nikdy nehovoríme. V rovnakom zmysle sa zapotíme aj pri pomyslení na konfrontáciu témy s niekým, na kom nám záleží. Je to skoro ako keby to bolo tabu.

Musíme rozlišovať medzi týmito vecami. Sebaláska je dôležitá, pretože ju využívame ako vodítko k nášmu šťastiu. Milovať svoje telo je toho veľkou súčasťou. Nejde však ani tak o to, aby ste si mysleli, že „vyzeráte“ dobre, ako skôr o to, aby ste sa dobre cítili vo svojom tele. Možno to už viete, že výber zdravého životného štýlu, pokiaľ ide o starostlivosť o vaše telo, má mnoho priaznivých účinkov na vašu duševnú a emocionálnu dôstojnosť.

Keď sa stravujem správne a som v „lepšej kondícii“, pociťujem menej bolesti a oveľa viac energie. Jednoducho som v živote produktívnejší, či už je to väčšia motivácia zvýšiť výkon v mojej kariére alebo sa aktívnejšie venovať mojej dcére.

Tiež uznávam, že moje telo sa neustále mení v dôsledku veku a iných faktorov prostredia, ale to je niečo, čo pochopíme až za pochodu. Je to neustály proces učenia. Musíme zostať flexibilní a otvorení, pokiaľ ide o spôsoby, akými vnímame, chránime a vážime si svoje telo. Nemalo by to byť len o tom, čo vidíte v zrkadle. Úroveň vašej sebadôvery, energie a optimizmu vám umožní žiť plnohodnotný a krásny život. A to vychádza z dobrého pocitu.

Áno, je také ľahké sa ospravedlňovať a také ťažké zaviazať sa k diéte a cvičeniu, ktoré sú účinné a udržateľné. Pre mnohých z nás je to boj na celý život. Ale som tu, aby som povedal, že „výhovorka“ nemusí vždy znamenať, že ste slabý na to, aby ste to odložili na ďalší deň.

Viem, že to slovo nesie negatívnu konotáciu, no nemalo by. Som tu, aby som vám povedal, že priority sa niekedy zamieňajú s výhovorkami. Mnohí z nás v sebe nesú veľa zodpovednosti a stresu a vždy sa snažíme všetko zvládnuť.

Môžeme posudzovať len svoje činy, nie činy iných. Niekedy existuje dobrý dôvod, prečo sa nestaráme o svoje zdravie. Len si musíme dávať pozor, aby sa to nestalo trvalou vecou.

Veľa vášho individuálneho úspechu sa začne rešpektovaním vašich motivácií a obmedzení. Najprv musíte zložiť sľub, že zlepšíte svoje zdravie a kondíciu. Aj keď sa vaše úsilie nejaký čas neuskutoční, zaviažete sa k cieľu zlepšenia, keď pre vás nastane ten správny čas.

Prial by som si, aby som vám mohol povedať, že mám pre vás dokonalé, riešenie! Ale nemôžem. Môžem vás však uistiť, že to, že sa dostanete na miesto, kde sa začnete akceptovať, je prvoradé pre vaše šťastie.

Zodpovednosť je na nás
Naše životy sa budú navždy striedať po minúte a budeme musieť tento stres zvládať. Dobrí ľudia uprednostňujú iných pred sebou – to je obdivuhodná vlastnosť, ktorá by však nemala prísť za cenu obetovania zdravia.

Ale ako vždy kážem, v konečnom dôsledku ide o konanie v najlepšom záujme našich detí. Chcem získať čo najviac kvalitných rokov a chvíľ s mojou dcérou. Nechcem žiť v bolesti, ak nemusím, pretože mi to bráni užívať chvíle s ňou a byť rodičom. Takmer vždy s tým môžem niečo urobiť. A niečo, čo si jednoducho vyžaduje trochu odhodlania a zodpovednosti.”

Zdroj
Zdroj foto: www.unsplash.com

Zdieľať článok

Back to Blog