Vyčerpaná mama odhaľuje úprimný pohľad na materstvo

Back to Blog

Vyčerpaná mama odhaľuje úprimný pohľad na materstvo

Vyčerpaná mama odhaľuje úprimný pohľad na materstvo. Nikdy v živote som nebola viac šokovaná, ohromená a viac nevyspatá, ako som teraz.

Áno, je to ťažké. Vstup do materstva je ako tornádo, ktoré vás zrazu vcucne a vypľuje. Prvé dni sú najťažšie, uvádza vyčerpaná nová mama pri svojej spovedi.Vyčerpaná mama drží dieťa

Ale čo viem, je toto. Niektoré dni sa stihnete osprchovať, inokedy budete smrdieť ako orangutan, ktorý si zbiera blchy z hlavy.

Niektoré dni sa budete cítiť požehnaní, inokedy sa budete nenávidieť. Ale oboje je v poriadku, ani jedno z teba nerobí zlú matku, tvrdí vyčerpaná mama.

Zohnať opatrovateľku, pospať si, prenechať starostlivosť o dieťa na partnerovi, alebo ho pekne a bezpečne uložiť do postieľky, aby ste si pre seba našli minútku, je v poriadku!

Na vašom duševnom zdraví záleží. Starostlivosť o vaše vnútro je stále dôležité. Stále ste iba človek. Nemusíte ísť úplne na doraz len preto, aby ste boli dobrou matkou. Prinášame vám preto aj – 5 typov, ako si vážiť materstvo – aj v ťažkých dňoch.Vyčerpaná mama objíma dieťa

Nikto si neupratuje dom každý deň. Nikto nemá sex každý deň. Nikto nemá vždy všetko.

Prešla som si ťažkým cisársky rezom, aj ťažkým prirodzeným pôrodom. Dojčila som svoje deti, no zároveň som ich aj kŕmila umelou výživou.

Všetko je to tvrdá práca. Ktorá nás v konečnom dôsledku posilní a vytvorí z nás tie najlepšie matky, ktoré si poradia s hocičím. Pokakané plienky, zvratky na oblečení, či nedostatkom spánku, zvládneme ľavou zadnou. Faktom je, že to ROBÍME dobre.

Vyčerpaná mama dvoch detí

Nikdy som sa viac nehádala so svojim partnerom, ako po narodení našich detí.

Obaja sme často frustrovaný z množstva povinností, či nedostatku peňazí. No nakoniec sa obaja večer stretneme pri ukladaní našich detí do postelí a nás zaplaví neuveriteľný pocit šťastia a radosti, čo všetko sme dokázali a aké obrovské máme šťastie.

Materstvo je ako horská dráha.

Raz ste hore plná šťastia z úspechov, aké každý deň dosahujú vaše deti a inokedy ste zas dole, keď nič nestíhate, v dome máte neporiadok a zas sa pohádate s partnerom pre úplnú hlúposť. Ale to je v poriadku. Aj tak si tá najlepšia mama.

Zdroj
Zdroj foto: www.unsplash.com

Zdieľať článok

Back to Blog