6 rozdielov medzi mužmi a ženami, o ktorých vie len veľmi málo ľudí

Back to Blog

6 rozdielov medzi mužmi a ženami, o ktorých vie len veľmi málo ľudí

V skutočnosti sú si muži a ženy podobní na 99,7 %. No tých 0,3% nás robí celkom odlišnými a pridáva do našich životov niektoré špecifické črty.

Veríme, že je najvyšší čas ponoriť sa do 6 faktov a konečne zistiť, čo predstavuje týchto 0,3 %.

1. Ženy tráviť viac času na toalete

Aj vám sa zdá, že niekedy váš muž presedí na toalete celú večnosť? Pýtate sa čo tam toľko robí? Zdá sa, že muži preferujú vysedávanie na toalete, pretože hľadajú útechu od životných problémov. Čítajú, surfujú po internete a užívajú si ticho. U žien je to však trocha iné. Niektoré rozdiely v ich telách, výber potravín a ďalšie faktory prispievajú k problémom s hrubým črevom, ktoré zahŕňajú chronickú zápchu.

 

2. Ženy majú takmer rovnakú dĺžku ukazováka a prstenníka 

Pozrite sa na svoje ruky. Uvidíte dva rôzne scenáre:

1) Váš prstenník je dlhší ako váš ukazovák.
2) Prstenník a ukazovák sú rovnako dlhé.

V tom prvom sa nájde väčšina mužov a ten druhý sedí hlavne na ženské pohlavie.

3. Mužom rastú dlhšie mihalnice

Prvá vec, vďaka ktorej majú muži dlhšie mihalnice je skutočnosť, že majú menšie oči. Ďalej to je hormón testosterón. Ten je zodpovedný za rast všetkých typov ochlpenia na tele. Nielenže je nápomocný pri raste vlasov, ale tiež im pomáha aby mali svoju hrivu hustejšiu. To isté platí aj pri mihalniciach.

Ženy naopak každodenne používajú maskaru, a to veľmi poškodzuje mihalnice. Aj keď nám maskara mihalnice predĺži, dlhodobe používanie ich poškodzuje, v dôsledku čoho sú jemnejšie a kratšie.

4. Zaľúbiť sa trvá ženám dlhší čas ako mužom

Bez ohľadu na to, čo lásku vyvoláva, ženy zvyčajne potrebujú dlhší čas na to, aby sa do muža zamilovali. Vedecké štúdie neklamú. Tvrdia, že viac ako 25 % mužov sa zamilovalo medzi prvým a štvrtým rande, zatiaľ čo len 15 % žien dosiahlo rovnaký výsledok.

5. Slobodní muži voňajú inak

Existuje niekoľko spôsobov, ako zistiť, či muž, na ktorého sa práve pozeráte je zadaný. Niektoré metódy sú triviálne. Môžete napríklad skontrolovať jeho prstenník alebo stav na jeho účte na sociálnej sieti. No čo tak skúsiť k nemu iba privoňať? Nebojte sa, tento návrh je založený na štúdii, ktorá potvrdzuje, že slobodní muži majú výraznejší pach. Vinníkom je náš starý priateľ hormón, testosterón.

6. Muži menej často navštevujú lekára

Toto nie je to príliš veľké tajomstvo. Čo keby sme vám však povedali, že muži sa radšej vrhnú na domáce práce, nákupy s polovičkou či dokonca kosenie trávnika, ako by mali ísť k lekárovi? Prečo je to tak?

Takmer 40 % mužov bolo v detstve povedané, že muži sa nesťažujú na svoje zdravie. Hrozné stereotypy! Niektorí muži sa tiež cítia trápne a nepríjemne a nechcú, aby ich posudzovala iná osoba, aj keď je to lekár. A niekedy jednoducho nechcú vedieť, že existuje problém alebo že musia niečo zmeniť vo svojom živote.

Zdroj
Zdroj foto: www.unsplash.com

Zdieľať článok

Back to Blog