Prečo je práca na vzťahu dôležitejšia ako stretnutie so správnou osobou ?

Back to Blog

Prečo je práca na vzťahu dôležitejšia ako stretnutie so správnou osobou ?

vianocna zlava na lalala.sk

Od mala počúvame, že by sme si mali nájsť tú pravú osobu, keď dospejeme. Podľa štúdie sa však ukázalo, že je toto tvrdenie nesprávne. Teraz však už chápeme, prečo by sme sa mali zamerať namiesto hľadania „toho pravého“ na skutočnú prácu vo vzťahu.

Obaja sa vo vzťahu meníte.

 Isn’t It Romantic / New Line Cinema

Všetci máme rôzne osobnosti, ktoré by sa ostatným mohli dokonca zdať čudné. Ale vo vzťahu už na týchto osobnostiach nezáleží. Je to tak preto, lebo spolu vytvárame vlastnosti založené na vzťahoch, ktoré platia pre nás oboch. Týmto sa v skutočnosti vysvetľuje, prečo je boj o partnera lepšou voľbou, ako túlať sa sám a hľadať tú pravú osobu.

Rôzne osobnosti robia vzťah zaujímavejším.

Rozdiel v našich individuálnych vlastnostiach je v tom, čo robí každý vzťah vzrušujúcim, dynamickým a nervóznym. Príkladom sú napríklad extroverti a introverti. Pre mnoho párov to môže byť výzvou, ale stále sa to považuje za dôležitý aspekt úspešného vzťahu. Niektoré páry nájdu podobné aktivity a rôzne spôsoby spoločného trávenia času. Ale aj keď nenájdete žiadne spoločné záujmy, môžete zostať spolu a využívať svoje silné stránky na udržanie svojej emočnej intimity.

Zostať vo vzťahu znamená, že si vybudujete ešte väčšiu dôveru a lásku.

Ak máte po svojom boku niekoho, komu môžete dôverovať, že vás bude celú dobu podporovať, budete mať motiváciu dosiahnuť akýkoľvek cieľ, ktorý si stanovíte. S pribúdajúcimi rokmi vášho vzťahu pokračujete v budovaní svojich minulých úspechov. Vďaka tomu bude vaša láska silnieť a vy budete môcť dostať zo svojho partnera a zo seba to najlepšie.

Aj keď veci nejdú tak, ako ste si naplánovali, bude oveľa jednoduchšie ich zmeniť. S chápavým partnerom bude nielen vaša motivácia vysoká, ale otvorí sa vám viac príležitostí, budete sa viac baviť a možno si aj zarobíte viac peňazí. To sa nedá dosiahnuť, ak svoj vzťah uprostred zastavíte a vydáte sa na cestu za tým správnym partnerom. Iba nakoniec budete musieť od začiatku budovať dôveru a lásku.

Zdravý boj vedie k lepšej komunikácii.

Malé boje nie sú dôvodom na to, aby ste všetko zanechali, len aby ste našli toho pravého, ktorý s vami nebude bojovať. Každý pár bojuje a ak z času na čas bojujete, nemal by to byť problém. Zdravý vzťah to totiž zažíva stále. Kľúčom je pochopiť, ako môže byť malý boj pre vás oboch pozitívny. Môže vám dať príležitosť vysvetliť, ako sa cítite, vaša intimita sa posilní a dokonca sa o svojom partnerovi dozviete viac. Pamätajte však, že boj má svoje hranice, nemal by viesť k toxickému správaniu a psychickému ani fyzickému týraniu.

O svojom partnerovi už viete všetko dobré aj zlé.

Nadviazanie nového vzťahu znamená, že musíte začať chápať osobnosť svojho nového partnera a pokúsiť sa tolerovať veci, ktoré sa vám príliš nepáčia. Koniec koncov, všetci predsa máme negatívne vlastnosti. Ale zostať vo vzťahu znamená, že už viete, ako obaja spolupracujete.

Prechádzať problémami a mať niekoho, s kým sa budete držať za ruky, keď máte pocit, že ste na dne. Toto všetko neviete podstúpiť s partnerom, ktorého ste práve stretli. Nemáte romantiku, intimitu a otvorenosť, ktorú budete musieť dlho budovať s niekým novým.

Máte vy a váš drahý rôzne osobnosti ? Radšej by ste bojovali za svoj vzťah alebo odišli a hľadali iného partnera ?

Zdroj: wattpad.com

Zdieľať článok

Back to Blog