Ak nie je tvojou prvou voľbou, prosím odíď

Back to Blog

Ak nie je tvojou prvou voľbou, prosím odíď

Ak nie je tvojou prvou voľbou, nemárni jej čas. Nesprávaj sa k nej, akoby bola druhá najlepšia. Nenaháňaj ju, ak nie je tou, s ktorou skutočne chceš byť. Nehraj hry, aby si sa dostal cez niekoho, kto ťa nikdy nemiloval, alebo opustil.

Ak nie je tvoja prvá voľba, nepýtaj sa jej na osobné otázky. Nenechaj ju, aby ti odhalila jej minulosť, detstvo alebo obavy. Nenechaj ju, aby ti otvorila jej srdce, ak nie si pripravený milovať ju. Nepros o miesto v jej srdci, ak tam neplánuješ zostať.

Ak nie je tvojou prvou voľbou, nedívaj sa jej do očí a ticho jej šepkaj do uší. 

Nehovor jej svoje tajomstvá a nerozprávaj sa s ňou celé hodiny, pretože vieš, že urobí všetko pre to, aby ťa potešila a bude s tebou hore celú noc, až kým nezaspíš. Neprebúdzaj v nej lásku, ak nie si pripravení, ju milovať. Nedrž ju, ak ju necháš ísť. Nerob si na ňu nároky, ak nemôžeš byť tým, koho potrebuje.

Ak nie je tvojou prvou voľbou, nebráň jej v hľadaní toho, kto by ju dal na prvé miesto. Nesprávaj sa, akoby si žiarlil alebo sa na ňu naviazal, keď vieš, že je v tvojom živote, len aby zaplnila prázdnotu. 

Neklam jej a nehovor jej, že je jediná, keď stále meníš názor. Nesprávaj sa k nej ako k bláznovi, pretože klameš len samého seba.

Ak nie je tvojou prvou voľbou, prosím odíď. Odíď a neruš jej pokoj. Odíď namiesto toho, aby si ju miloval len z polovice. Nechaj ju, namiesto toho, aby si jej klamal. Odíď, pretože ťa nepotrebuje. 

Odíď, pretože ona  nakoniec opustí teba. 

Odíde, keď sa pokúsi s vami podeliť o svoj svet, ale ty sa oň  budeš chcieť podeliť s niekým iným. Odíde, keď si uvedomí, že tvoja prítomnosť sa až tak nelíši od tvojej neprítomnosti . Odíde, pretože sa naučila vyberať si samú seba, keď tak neurobí nikto iný.

Ak nie je tvojou prvou voľbou, nečakaj, že ty budeš jej. Pretože je to druh dievčaťa, ktoré chce milovať až do posledného dychu. 

Je to druh dievčaťa, ktoré verí v rozprávky a starnutie s tým, koho miluje, s niekým, kto sa s ňou bude smiať nad tým istým vtipom na prednej verande.

 Je to druh dievčaťa, ktoré ti bude posielať ľúbostné piesne a písať zamilované listy a vždy, keď ťa uvidí, prinesie ti tvoju obľúbenú sladkosť. Je to druh dievčaťa, ktoré ti dá svet, galaxie a vesmír, ale potrebuje, aby si pre ňu urobil to isté. Nechce len polovicu. Nemôžeš od nej chcieť, aby potlačila jej lásku. 

Nemôžeš od nej chcieť, aby bola číslo dva. Je to druh dievčaťa, ktoré chce všetko alebo nič a neuspokojí sa, kým nenájde niekoho, kto je pripravený, a nebojí sa  vybrať si ju každý jeden deň.

foto: pexels.com

Zdieľať článok

Back to Blog