Dievča s Downovým syndrómom má modelingovú kariéru snov. Dokazuje, že modeling môže robiť každý

Back to Blog

Dievča s Downovým syndrómom má modelingovú kariéru snov. Dokazuje, že modeling môže robiť každý

Victoria’s Secret ohlásila svoju najnovšiu kampaň Love Cloud, ktorá spája modelky zo všetkých sfér života. Do novej kampane bola obsadená mladá žena na invalidnom vozíku, kondičný tréner a dokonca aj hasič.

Našou hrdinkou je dnes Sofia Jirau, modelka s Downovým syndrómom, ktorú tiež do kampane obsadili. Jej cieľom je otriasť štandardmi módneho priemyslu.

Svet módy bol vždy pre Sofiu najväčšou vášňou

Dievča z Portorika, Sofia, od raného veku snívala o tom, že sa dostane do módneho priemyslu. Jej sen sa napokon splnil vo februári 2020. Módna návrhárka menom Marisa Santiago pozvala Sofiu na týždeň módy v New Yorku. Na Sofiu táto udalosť tak zapôsobila, že na svojom Instagrame zverejnila. „Včera sa mi splnil sen. Pre toto som sa narodila a chcem svetu ukázať, že mám všetko, čo modelka potrebuje, aby zažiarila.“

Inkluzívna kampaň kolekcie Love Cloud od Victoria’s Secret sa stala jedným zo Sofiiných životných cieľov, ktoré sa jej podarilo dosiahnuť. Neudržala svoje emócie, keď zverejnila svoju fotografiu v kampani na svojej stránke na Instagrame. „Snívala som o tom a verila som, že sa to jedného dňa stane, pracovala som, aby som sa tam dostala a dnes sa mi tento sen splnil. Konečne vám môžem povedať moje veľké tajomstvo. Som prvá modelka Victoria’s Secret s Downovým syndrómom! Ďakujem vám všetkým, že ma vždy podporujete v mojom úsilí. Toto je len začiatok!”

Sofia má okrem modelingu ešte jeden splnený sen

Sofia má vlastnú značku doplnkov a to je ďalší cieľ, ktorý táto krásna žena dosiahla. Názov značky je Alavett, čo by sa dalo preložiť ako „Milujem to“. Podľa Vogue obsahuje značka doplnky, ako sú notebooky, tašky, kryty na telefóny, obliečky na vankúše a hrnčeky, a všetky ich navrhla Sofia.

Sofia sa tiež aktívne podieľa na propagácii krásy inkluzivity

Sofia preráža nielen vo svete módy, ale veľmi rada inšpiruje ostatných. Podľa CNBC má vlastnú kampaň Sin Limites, ktorá zvyšuje povedomie o Downovom syndróme. Je presvedčená, že ženy s Downovým syndrómom môžu vykonávať prácu modelky.

Zdroj

Zdieľať článok

Back to Blog