Ako správne používať vlasový kondicionér? Vyskúšajte tento spôsob aj vy

Back to Blog

Ako správne používať vlasový kondicionér? Vyskúšajte tento spôsob aj vy

Šampón môže často zanechať vaše vlasy suché a krepovité, a tu prichádza na rad kondicionér na vlasy. Vlasové kondicionéry obsahujú zložky, vďaka ktorým budú vaše vlasy po umytí šampónom jemné, no existuje niekoľko rôznych typov kondicionérov.

Druhy kondicionérov

Aby ste si vybrali kondicionér, ktorý vám bude najlepšie vyhovovať, tu je stručné vysvetlenie najbežnejších typov dostupných kondicionérov na vlasy:

Oplachovací kondicionér: Tento typ vlasového kondicionéru sa takmer vždy používa po šampóne. Tieto kondicionéry pôsobia tak, že ošetrujú vonkajší povrch vlasov, vyhladzujú ich a chránia pred teplom.
Hĺbkový kondicionér: Ako už názov napovedá, tieto produkty sa používajú na hlbšiu regeneráciu vlasov. Ak máte suché a poškodené vlasy, siahnite po hĺbkových kondicionéroch. Ale ak sa vaše vlasy mastia, vyberte si iný druh, pretože vďaka nim môžu vyzerať ešte mastnejšie.
Bezoplachový kondicionér: Ak máte riedke alebo kučeravé vlasy, tieto kondicionéry dokážu zázraky. Sú ľahké, ľahko sa používajú a zvlhčujú vaše vlasy. Bezoplachové kondicionéry sú obzvlášť užitočné na rozčesávanie vlasov.

Ako používať oplachovací kondicionér

Krok 1: Kondicionér sa používa po šampóne, takže si najprv umyte vlasy a opláchnite všetok šampón. Väčšinu šampónu zamerajte na pokožku hlavy a korienky, pretože tam sa vaše vlasy najviac mastia.

Krok 2: Teraz si vezmite potrebné množstvo oplachovacieho kondicionéru a naneste ho po častiach na vlasy. Je bežné, že sa kondicionér aplikuje len na vonkajšiu stranu vlasov, ale zanedbáva sa tým veľa vlasov vo vnútri. Rozdeľte si vlasy na 2-4 časti a po častiach naneste kondicionér. Vyhnite sa pokožke hlavy.

Krok 3: Ak chcete z kondicionéru vyťažiť maximum, zabaľte si vlasy do uteráka, alebo sprchovej čiapky. Tým umožníte zložkám kondicionéra oveľa lepšie preniknúť do vlasov a urobiť ich ešte jemnejšími.

Krok 4: Teraz môžete z vlasov opláchnuť všetok kondicionér.

Ako používať hĺbkový kondicionér

Krok 1: Naberte potrebné množstvo hĺbkového kondicionéra na vlasy, to sa bude líšiť v závislosti od toho, koľko vlasov máte.

Poznámka: V závislosti od produktu je možné tento kondicionér použiť na mokré alebo suché vlasy, preto si pred použitím prečítajte návod.

Krok 2: Naneste hĺbkový kondicionér na vlasy a nechajte pôsobiť po dobu uvedenú v návode na použitie, ktoré môže byť od 10 do 30 minút alebo aj viac. Pokojne si zabaľte vlasy do uteráka, alebo sprchovacej čiapky a robte iné veci, kým kondicionér pôsobí.

Krok 3: Po uplynutí času opláchnite hĺbkový kondicionér z vlasov.

Ako používať bezoplachový kondicionér

Krok 1: Po umytí vlasy nechajte vlhké alebo ich osušte uterákom.

Krok 2: Vezmite si bezoplachový kondicionér a dôkladne ho naneste na korienky a končeky vlasov.

Krok 3: Teraz si môžete vlasy prečesať hrebeňom so širokými zubami alebo kefou na rozčesávanie vlasov.

Poznámka: Nie je potrebné žiadne oplachovanie, pretože ako už názov napovedá, tento druh kondicionéra je navrhnutý tak, aby ho nebolo nutné oplachovať.

Zdroj
Zdroj foto: www.unsplash.com

Zdieľať článok

Back to Blog