8 slávnych mužov hovorí, prečo byť spokojný so svojím telom je jediným štandardom krásy, ktorý potrebujeme

Back to Blog

8 slávnych mužov hovorí, prečo byť spokojný so svojím telom je jediným štandardom krásy, ktorý potrebujeme

Nerealistický obraz tela existuje už dlho, to však neznamená, že ho ľudia akceptujú. A hoci sú to najmä ženy, ktoré čelia zosmiešňovaniu a zahanbovaniu za svoj vzhľad, v posledných rokoch sa stali terčom aj mužské celebrity a niektoré z nich začali proti tomu vystupovať.

Prinášame vám zoznam mužských celebrít, ktoré vyzývali priemysel k nerealistickým očakávaniam, čím svetu ukázali, že pozitivita tela je pre každého.

1. Leonardo DiCaprio

Keď bol DiCaprio v roku 2014 na dovolenke, na internete sa objavili jeho zábery na pláži a začali ho zosmiešňovať, pretože nemal vypracované brucho. To isté sa stalo v roku 2020 s ďalšou dávkou dovolenkových fotografií, kde bol Leo prichytený bez trička.

V komentároch bol nazývaný ako „ochabnutý“ a „zavalitý“.

Hoci herec na komentáre verejne nereagoval, vieme si predstaviť, že pre hviezdu, akou je DiCaprio, sú ľudia, ktorí diskutujú o jeho váhe, pravdepodobne tou najmenšou obavou. Nie je to však nevyhnutne DiCaprio, ktorého sebavedomie bude ovplyvnené zameraním sa na jeho postavu. Sú to obyčajní muži, ktorí čítajú tieto reakcie.

2. Vin Diesel

Body shamingu sa nevyhnú ani muži so svalnatou postavou ako Diesel. V roku 2015 sa objavili fotografie zobrazujúce jeho brucho a ľudia na internete sa zbláznili. ,,Je mi to jedno, naozaj. Nesnažím sa byť stále v super forme. Snažím sa byť dobrý v tom, čo milujem,“ uviedol herec.

3. Channing Tatum

Namiesto toho, aby čakal, kým ho paparazzi prichytia bez trička, priznal sa Channing Tatum, že po narodení svojej dcéry v roku 2013 pribral. Počas vystúpenia v The Ellen DeGeneres Show, Ellen žartom požiadala Magica Mikea, aby sa vyzliekol a ukázal svaly, no Tatum odpovedal. ,,To teraz určite nechceš vidieť. Momentálne som veľmi tučný a šťastný.”

4. Jason Momoa

Pred 2 rokmi bol herec Jason Momoa predmetom diskusie o zahanbovaní na sociálnych sieťach po tom, čo sa objavili jeho fotografie z dovolenky. Aj keď bol zjavne stále v skvelej forme, ľudia komentovali jeho telo. Samotný herec sa zdal byť s celou drámou úplne v pohode a pokračoval vo zverejňovaní svojich dovolenkových fotografií na sociálnych sieťach. Keď sa ho opýtali, či ho komentáre urazili, jednoducho povedal. „Nie. Vôbec nie.”

5. Wentworth Miller

Hviezda Prison Break bola na Facebooku predmetom krutého meme, ktorý porovnával obrázok vychudnutého tela herca vo filme Prison Break s inou fotkou hviezdy, ktorá o niekoľko rokov neskôr vyzerala ako normálny človek, s popisom „Keď sa vymaníte z väzenia a objavíte McDonald’s…“ Miller okamžite zdieľal príspevok s úprimným popisom svojich minulých zápasov s depresiou a jedlom.

,,Dnes som sa stal predmetom internetového mému. Nie po prvý raz. Tento však vyčnieva z radu. V roku 2010, keď som sa ocitol na dne, som všade hľadal úľavu, útechu, rozptýlenie. A našiel som ho v jedle. Mohlo to byť čokoľvek iné a pribral som.”

6. Jonah Hill

Komentáre o jeho tele boli také časté, že herec Hill musel zdieľať príspevok na Instagrame, v ktorom žiadal ľudí, aby prestali komentovať jeho nedávne schudnutie, bez ohľadu na to, či boli ich názory pozitívne alebo negatívne. „Viem, že to myslíš dobre, ale prosím ťa, aby si nekomentoval moje telo. Dobré alebo zlé, chcem vám zdvorilo oznámiť, že to nie je vôbec potrebné ani užitočné.”

Hillova cesta chudnutia sa prvýkrát začala v roku 2011, ale znovu sa začala v roku 2017 po tom, čo tvrdo pracoval, aby zhodil ďalších takmer 20 kíl, ktoré nabral počas role vo War Dogs v roku 2015. Aby dosiahol svoj cieľ, požiadal o pomoc odborníka na výživu a osobného trénera.

7. Richard Madden

Škótsky herec Richard Madden odmieta nakrúcať nepotrebné scény bez tričiek, pretože je presvedčený, že tieto druhy filmov vytvárajú „veľmi nerealistický obraz tela.“

8. John Boyega

Britský herec kritizoval hollywoodsku potrebu dokonalosti, ktorá sa odráža v „svalnatých“ hercoch v hlavných úlohách. John Boyega chce so svojou produkčnou spoločnosťou vytvárať filmy, ktoré zobrazujú ľudí realisticky a zahŕňajú ľudí s rôznymi typmi tela. „Prečo musia byť vodcovia vždy svalnatí?“ čuduje sa.

Zdroj

Zdieľať článok

Back to Blog