Ruské influencerky rozstrihali svoje kabelky Chanel na protest proti tejto luxusnej značke

Back to Blog

Ruské influencerky rozstrihali svoje kabelky Chanel na protest proti tejto luxusnej značke

Bonya je len jednou z niekoľkých ruských influencerov, ktorí natočili, ako rozrezávajú svoje kabelky Chanel na protest proti zákazu nakupovať tovar francúzskej luxusnej značky.

Po zatvorení svojich obchodov v Rusku, Chanel prestal predávať svoje produkty ľuďom mimo Ruska, ktorí ich majú v úmysle previesť do krajiny, čo je krok, ktorý podnietil niekoľkých ruských influencerov k tomu, aby obvinili značku z „rusofóbie“.

Televízna moderátorka a herečka Marina Ermoshkina, ktorá má na Instagrame 299 000 sledovateľov, na platforme rozrezala záhradnými nožnicami svoju tmavosivú kabelku.

„Ani jedna taška, ani jedna vec nestojí za moju lásku k mojej vlasti,“ uviedla vo svojom popise. ,,Nestojí mi to za rešpekt voči mne samej. Som proti rusofóbii, som proti značke, ktorá podporuje rusofóbiu.”

,,Chanel je len doplnok,” dodala. ,,Doplnok, ktorý sa v istom momente rozhodol ponížiť ľudí, a to diskrimináciou ľudí na základe národnosti, čo ja nebudem tolerovať.”

DJka Katya Guseva, ktorá má 587 000 sledovateľov na Instagrame, uviedla, že nasledovala Marinu, a rozstrihla svoju čiernu kabelku Chanel nožnicami.

,,Vždy som snívala o tom, že sa v mojom šatníku objaví kabelka Chanel, a stalo sa to minulý rok,” uviedla vo svojom popise. ,,Ale keď som sa dozvedel o politike značky voči Rusom, rozhodla som sa odstrániť túto kabelku z môjho každodenného života, kým sa situácia nezmení.”

,,Som proti rusofóbii, som proti značke, ktorá podporuje rusofóbiu a diskrimináciu žien na základe národnosti. My ruské dievčatá sme krásne, či už máme kabelku Chanel alebo nie.”

Influencerky sa dočkali podpory od svojich fanúšikov, ale aj nahnevaných komentárov od ľudí, ktorí ich obvinili, že sa rozčuľujú nad módnymi doplnkami uprostred vojny.

Vo vyhlásení zástupca Chanel uviedol, že značka dodržiava “všetky zákony” platné pre jej prevádzku, vrátane obchodných sankcií.

,,To je dôvod, prečo sme zaviedli proces, v ktorom žiadame klientov, ktorých hlavné bydlisko nepoznáme, aby potvrdili, že predmety, ktoré kupujú, sa nebudú používať v Rusku,” uviedol zástupca.

,,Uvedomujeme si, že tento proces prechádzania zákonom spôsobil sklamanie niektorých našich klientov. Momentálne pracujeme na zlepšení tohto prístupu a ospravedlňujeme sa za akékoľvek nedorozumenie, ktoré to mohlo spôsobiť, pretože privítanie všetkých našich klientov bez ohľadu na to, odkiaľ pochádzajú, je pre Chanel prioritou.”

Zdroj

Zdieľať článok

Back to Blog