Konečne sa vedecky potvrdilo, že ženy dospievajú rýchlejšie ako muži

Back to Blog

Konečne sa vedecky potvrdilo, že ženy dospievajú rýchlejšie ako muži

Určite ste si doteraz aj vy mysleli, že dospievanie nezávisí od pohlavia a že rovnako muži, tak aj ženy, dospievajú rovnako rýchlo v závislosti od veku. A to aj napriek tomu, že mnoho ľudí vravievalo, že z puberty sa skôr dostanú dievčatá a ich dospievnie začína skôr. Táto teória sa konečne potvrdila aj vedecky.

Tento fakt potvrdila vedecká štúdia, ktorá okrem rýchlejšieho dospievania u nežnejšieho pohlavia potvrdila aj to, že muži dospievajú až okolo 40. roku života.

Ženy dospievajú skôr ako dovŕšia 32. rok. Celá štúdia bola vypracovaná na univerzite v Oxforde a okrem iného opisuje príčinu týchto rozdielov. Základom vývojových rozdielov sú rozdielne vlastnosti funkčných a štrukturálnych sietí v mozgu.

Do štúdie bolo zapojených 121 ľudí vo veku od 4 do 40 rokov. Štúdia dokázala, že mužský mozog dospieva neskôra a teda funkčné siete majú oneskorený vývoj v porovnaní s mozgom ženským. Štúdia taktiež potvrdzuje, že ženský mozog vplyvom rýchlejšieho dospievania starne skôr.

Aj ked’ je mužský mozog objemom väčší ako ten ženský, ženský mozog sa v realite javí ako omnoho efektívnejší. Efektivitu potvrdzuje aj lepšie vnímanie vôní či chutí a lepšia pamäť.

https://gph.is/g/ZynlK0d

Nezabudni si pre seba a svoju najlepšiu kamošku alebo sestru zaobstarať nové sarkastické tričká a ponožky s ktorými vás každý spozná. Nájdeš ich na odkaze

 

 

Zdieľať článok

Back to Blog