6 účinných spôsobov, ako podporiť rast vlasov

Back to Blog

6 účinných spôsobov, ako podporiť rast vlasov

Niektoré z nás mali to šťastie, že sa narodili s prirodzene objemnými a lesklými vlasmi. Aj keď objem vlasov môžete vždy podporiť pomocou šampónov na zvýšenie objemu, je to však len dočasná podpora.

V skutočnosti,  neovplyvňuje štruktúru vlasového vlákna. Ale existuje veľa možností, čo môžete urobiť, aby vaše vlasy rástli rýchlejšie a boli hustejšie. Väčšina týchto metód je jednoduchá a ľahko dostupná.

Chceme, aby vaše vlasy vyzerali čo najlepšie, a preto sme hľadali najjednoduchšie triky, ktoré vám to pomôžu dosiahnuť.

1. Pridajte do stravy viac bielkovín

Ak ste sa rozhodli pre vegetariánstvo, možno budete chcieť venovať väčšiu pozornosť tomu, koľko zinku prijímate v strave. Výskum ukázal, že ľudia, ktorí nejedia mäso, sú vystavení vyššiemu riziku vzniku nedostatku zinku. To môže viesť k vypadávaniu vlasov. Pretože bielkoviny pomáhajú telu vyťažiť maximum z tejto základnej živiny. Vegetariáni a vegáni by mali konzumovať dvakrát toľko zinku, ako sa odporúča.

2. Rozhodnite sa pre jemné šampóny

Váš obľúbený šampón môže vytvoriť neuveriteľnú penu, ale ak chcete, aby boli vaše vlasy prirodzene hustejšie, možno by ste mali pozornejšie čítať etikety.

Sulfáty, ktoré spôsobujú túto penu, nerobia vašim vlasom žiadnu službu, najmä ak máte citlivú pokožku a jemné vlasy. Hoci sú účinné pri odstraňovaní nečistôt, sulfáty môžu tiež zbaviť vaše vlasy príliš veľkého množstva prírodných olejov, ktoré vaše vlasy potrebujú, aby zostali zdravé.

3. Drž sa ďalej od stylingových nástrojov

Stylingové nástroje s vysokou teplotou vám môžu v skutočnosti zabrániť v dosiahnutí hustých a silnejších vlasov. Pri priamom pôsobení tepla na vlasy sa v ochrannej vrstve vlasov vytvoria malé otvory, ktoré môžu poškodiť vlasy a viesť k ich lámaniu.

4. Venujte pozornosť svojej pokožke hlavy

Pravdepodobne používate peelingy, aby bola pokožka na vašej tvári a tele dokonale hladká, no rovnako veľa pozornosti si zaslúži aj vaša pokožka hlavy. Žľazy na pokožke hlavy produkujú kožný maz, ktorý sa časom hromadí, a samotný šampón na jeho odstránenie nemusí stačiť.

5. Nepoužívajte často suchý šampón

Keď nemáte čas alebo energiu na umytie vlasov, môže sa zdať lákavé nastriekať si suchý šampón na vlasy. Hoci je jeho používanie z času na čas úplne bezpečné, príliš časté siahanie po suchom šampóne môže poškodiť vaše vlasy a viesť k lámaniu, upchatiu folikulov a dokonca k vypadávaniu vlasov.

6. Nezabúdajte na vitamín C

Okrem mnohých zdravotných výhod môže vitamín C posilniť vaše vlasy a pomôcť im rásť. Je životne dôležitý pre produkciu kolagénu, zabraňuje lámaniu a dokonca dokáže zabrániť predčasnému šediveniu vlasov. Väčšina z nás vie, že citrusy sú skvelým zdrojom vitamínu C, no nájdeme ho aj v brokolici, keli a jahodách.

Zdroj
Zdroj foto: www.unsplash.com

Zdieľať článok

Back to Blog