Prečo manželské páry v Japonsku spia oddelene? Dôvod je jednoduchý

Back to Blog

Prečo manželské páry v Japonsku spia oddelene? Dôvod je jednoduchý

Aj keď sú byty v Japonsku menších rozmerov, to nezabraňuje manželským párom, aby spali v rozdielnych izbách. Nepredstavuje to pre nich problém vo vzťahu, ale niečo, čomu veria, že je pre nich dobré.

Zisťovali sme, prečo sa manželské páry v Japonsku rozhodli spať oddelene.

Majú rôzne režimy spánkumanželské páry spia oddelene

Prvá vec, pre ktorú sa manželské páry v Japonsku rozhodnú spať oddelene, predstavuje rôzne pracovné režimy. To, že svoju polovičku zobudíte len preto, že ste prišli neskoro z práce alebo že musíte odísť skôr, pre ňu neznačí kvalitný odpočinok. Preto má zmysel stráviť noc v inej miestnosti. Doprajú tak svojmu partnerovi nerušený a zdravší spánok.

Bábätká spia so svojimi matkamimanželské páry spia oddelene

Japonské matky spia so svojimi deťmi a to sa považuje za veľmi dôležité, takže otec sa musí rozhodnúť, či chce zdieľať rovnakú posteľ alebo ísť do inej izby. Dokonca aj veda dokázala, že spoločné spanie môže rodičom a deťom pomôcť získať pokojnejší spánok. Pomáha dieťaťu udržiavať stabilnú teplotu a tep, a zároveň znižuje riziko syndrómu náhleho úmrtia dojčiat. To tiež prispieva k tomu, že sa dieťa rýchlejšie osamostatní a bude mať skvelé výsledky v škole. Manželské páry tak budú mať dostatok kvalitného času na odpočinok.

Oddelený spánok pre nich znamená pokojmanželské páry chcú mať počas spánku pokoj

Zatiaľ čo pre mnohé páry, ktoré začnú spať oddelene značí, že je rozvod za dverami, Japonci to vidia inak. Veľmi si cenia svoj spánok a nechcú byť počas spánku rušení. To znamená, že neznášajú chrápanie, nepokojný spánok, kopanie a pod.

Zdroj
Zdroj foto: www.unsplash.com

Zdieľať článok

Back to Blog