Partner ju urazil, keď videl jej nenalíčenú tvár kvôli chorobe. Teraz svojm vzhľadom valcuje internet

Back to Blog

Partner ju urazil, keď videl jej nenalíčenú tvár kvôli chorobe. Teraz svojm vzhľadom valcuje internet

vianocna zlava na lalala.sk

Každý človek vie, že v dnešnej modernej spoločnosti je vzhľad dôležitý. Z dôvodu rýchleho životného štýlu nás okolie posudzuje podľa toho ako vyzeráme. Bohužiaľ, nie každý z nás sa narodí tak bezchybný, ako si veľa ľudí myslí že by mal byť. 

Mladá 22-ročná  Sophia trpí nepríjemnou chorobou, ktorá jej zapríčiňuje, že má po celom tele a tvári nepríjemné červené pupence. Keď sa však odhodlala ukázať svoju tvár bez make-upu partnervi, čakalo ju nemilé prekvapenie.

Psoriáza je chronické ochorenie, ktoré spôsobuje červené, lúpajúce sa škvrny na koži, ktoré sú tvorené príliš rýchlou produkciou a odumieraním kožných buniek. Koža sa lúpe, praská a môžu tak vznikať otvorené ranky.

Choroba už je sama o sebe nepríjemnou záležitosťou, nehľadiac na to, že podkopáva pacientovo sebavedomie. Zvlášť, ak sú ložiská na viditeľných miestach.

“Je to veľmi náročné; psoriáza je viditeľná na mojom tele, aj keď sa snažím ju zakryť, zvlášť na rukách. Väčšinu času trávim premýšľaním, ako zakryť svoju lupienku, “zverila sa Sophia pre britský server The Mirror.

Jedného dňa, si však mladá žena povedala, že naberie odvahu a ukáže vtedajšiemu partnerovi ako v skutočnosti vyzerá, keď na svojej tvári nemá make-up. Jeho reakcia však zasiahla jej poničenú sebadôveru ešte hlbšie. Bola podľa neho nechutná!

 

“Približne v polovici nášho vzťahu, sa mi tele opäť urobili malé skupinky vyrážok. Okamžite mi povedal, že je to nechutné a hnusné. Nakoniec sme spolu ostali, ale rozišli sme z iných dôvodov o pár mesiacov.”  Napísala žena na Tumblr

Sophia sa po tejto bolestnej skúsenosti rozhodla, že nenechá, aby jej život a pocit zo seba samotnej ovplyvňovalo toto ochorenie a naučila sa precízne pracovať s kozmetikou.

Začala pracovať ako kozmetička a svojimi schopnosťami pomáha ostatným, aby zo seba mohli mať dobrý pocit a aby zamaskovali, čo ich trápi.

Aj keď make-up dokáže všetky príznaky choroby zakryť, sama priznáva, že to nie je nič ľahké. Aby si nenanášala prípravky priamo na zasiahnutú pokožku, musí najprv aplikovať zvlhčujúci vrstvu, ktorá kozmetiku od kože oddelí.

Angličanka postupne našla silu, aby svoje obrázky s líčením aj bez neho vkladala na internet. Tam sa dočkala vlny pozitívnych a podporujúcich reakcií a jej biznis dnes len prekvitá.

PSORIASIS MAKE UP

PSORIASIS MAKE UP

PSORIASIS MAKE UP

Zdieľať článok

Back to Blog