Sučka, ktorá bola postrelená 17-krát sa stala terapeutickým psom

Back to Blog

Sučka, ktorá bola postrelená 17-krát sa stala terapeutickým psom

vianocna zlava na lalala.sk

Pes, ktorý bol postrelený 17-krát, našiel novú chuť do života ako terapeutický pes. V Libanone našli na ulici päťročnú Maggie, ktorá mala vystrelené obe oči, odrezané ucho a zlomenú čeľusť.

To však nebolo miesto, kde sa príbeh pre zázračného psa skončil. Zachránila ju charitatívna organizácia pre zvieratá s názvom  Wild At Heart Foundation a keď sa jej príbeh stal známym, adoptovala si ju milovníčka zvierat Kasey, ktorá ju vzala do svojho domu v Brightone.

Teraz pracuje ako terapeutický pes a má dokonca veľkú sledovanosť na Instagrame. Nie je to zlé, vzhľadom na to, čím si prešla.

Kasey v rozhovore pre  The Argus vysvetlila. „V Libanone uverejnili príspevok so žiadosťou o pomoc a ja som sa rozhodla, že chcem pomôcť tomuto psíkovi, aj keď som z Londýna.”

„Wild At Heart uviedli, že jej žiadosť príjmu, aj keď je dosť ťažké dostať domáce zvieratá z Libanonu. Moja mama videla príspevok o Maggii a povedala, že ju musíme mať. Ja som s ňou iba súhlasila.”

Nebola to však len tak obyčajná adopcia. Prvou prekážkou bolo dostať Maggie z Libanonu. Trvalo to šesť mesiacov, ale nakoniec sa nám podarilo dostať ju k nám domov do Sussexu.

Teraz na svojom účte „Maggie the Wunderdog“ psíka sleduje viac ako 80 000 ľudí a dokonca má za sebou aj návštevu nemocníc, opatrovateľských domovov a univerzít s cieľom šíriť pozitívne posolstvo.

Samozrejme, nie hocijaký pes môže byť terapeutickým psom. Musí zvládnuť skúšky. Nakoniec obstála na výbornú a jej hrdá majiteľka sa s touto dobrou správou podelila na Instagrame. ,,Maggie je teraz registrovaným terapeutickým psom u @underdog_international. Spoločne budeme prednášať na školách a pracovať s mladými ľuďmi.”

,,Viem, že to, čo sa stalo Maggie, bolo strašné, ale ak jej príbeh dokáže vzdelávať a inšpirovať ostatných, aby konali dobro, potom aspoň takto môžeme prispieť k tomu, aby bol tento svet o niečo krajší.”

Napriek zdravotným problémom je Maggie stále ako obyčajný pes.

,,Je proste skvelá. Je taká energická a temperamentná. Musela byť v agónii so všetkým, čím si prešla, ale nikdy nikomu neublížila a je taká láskavá. Teraz má skvelý život. Chcem len, aby ľudia videli, že žije.”

Vzhľadom na to, čím si prešla, si zaslúži všetko to dobré, čo teraz má.

Zdroj

Zdieľať článok

Back to Blog