30 úžasných životných cieľov, vďaka ktorým bude vaša tridsiatka najlepším desaťročím !

Back to Blog

30 úžasných životných cieľov, vďaka ktorým bude vaša tridsiatka najlepším desaťročím !

vianocna zlava na lalala.sk

30 rokov je veľká vec, o tom niet pochýb. Tridsiatka je určujúcim desaťročím, pričom návyky sa vytvorili počas tejto doby a udávajú nám tón pre zvyšok našich životov. S týmto vedomím je potrebné si stanoviť určité ciele, aby sme sa ubezpečili, že dosiahnutie 30-tky bude rozprávkové, šťastné a posilňujúce viac ako kedykoľvek predtým.

1. Starajte sa o svoje okolie.

Výskum zistil, že hoci je vynikajúce obklopiť sa veľkou skupinou priateľov vo svojich 20 rokoch, no v čase, keď už dosiahnete 30 rokov je to skôr o kvalite ako o kvantite priateľov. Postupom času sa váš okruh priateľov usadí v úžasnej skupine ľudí, kde sa poznajú takmer všetci. Tento stav by ste sa mali snažiť udržať.

2. Buďte k sebe úprimní.

Pretože ak nemôžete byť úprimní sami k sebe, ako môžete byť úprimní k niekomu inému ? Váš život tak bude odrazom zodpovednosti.

3. Nájdite si prácu, ktorú budete milovať.

Vďaka svojim desaťročným pracovným skúsenostiam sú vaše tridsiate roky časom, kedy môžete skočiť na loď a nájsť si vysnívanú prácu, vďaka ktorej budete milovať pondelkové ráno.

4. Urobte si čas aj na lenivosť.

Starodávne budhistické príslovie hovorí, keď sa prestane pracovať, všetko padne na svoje miesto. Môže to znieť rôzne, ale ukázalo sa, že umenie nerobiť vôbec nič, z dlhodobého hľadiska zvyšuje produktivitu. Vychutnajte si bez pocitu viny každé voľné nedeľné popoludnie.

5. Cestovanie.

Ak už máte deti, cestovanie po 30-tke bude úplne iný zážitok. Podeliť sa o radosť z cestovania do iných krajín spolu aj s vašimi deťmi vás bude napĺňať.

6. Ukončite zlé návyky.

Každý si na začiatku januára hovorí. „Toto je rok, kedy prestanem robiť X, Y vecí.“  Teraz je však naozaj ten správny čas to uskutočniť a dosiahnuť čo si zaumienite.

7. Naučte sa iný jazyk.

Rovnako ako väčšina ľudí, aj vy máte zo školských čias prijateľné znalosti minimálne jedného cudzieho jazyka. Cíťte sa odhodlane ponoriť sa do štúdia nového jazyka. Do niečoho, čo preukázateľne zlepšuje funkciu mozgu, núti vás myslieť kreatívnejšie a dokonca rozumieť ľudskému srdcu.

8. Nezabúdajte na raňajky.

Je to skutočne najdôležitejšie jedlo dňa. Ak vás predstava o ideálnych raňajkách s mlieko a vločkami veľmi nenapĺňa, vyskúšajte niečo nové. Napríklad aj niektorý z jednoduchých a chutných nápadov.

9. Postavte sa svojmu strachu.

Strach zo zlyhania. Strach zo straty. Strach z úrazu. Strach z lietania a mnoho ďalších strachov. Všetkým týmto strachom sa treba postaviť a poraziť ich.

10. Naučte sa milovať svoje telo.

11. Nájdite to, čo robí vašu dušu šťastnou.

Môže to byť čerstvý vzduch, oceán, rodina. Experimentujte. Prihláste sa na lekciu surfovania. Ak to nájdete teraz, bude vás to do konca života napĺňať.

12. Buďte k sebe láskaví.

Buďte samozrejme láskaví aj k ostatným, ale ak nebudete uprednostňovať svoje vlastné šťastie, máte zaručené, že to za vás neurobí nikto iný.

13. Dištancujte sa od negativity.

Keď sa pozriete späť, uvedomíte si, že ste stratili príliš veľa času snahou nikoho potešiť, upokojiť alebo získať  súhlas od ľudí, pre ktorých by nikdy nič nebolo dobré. Život je príliš krátky na to, aby vás obklopovali ľudia, ktorí odčerpávajú vašu energiu a znižujú vašu identitu. Urobte si vo svojom živote čas na pozitívne duše, vďaka ktorým sa budete cítiť ako tá najlepšia verzia seba samého.

14. Majte chvíľu len pre seba.

Potešte sa samotou a objavte výhody trávenia času osamote.

15. Nikdy nie je neskoro začať odznova.

Nikdy nie je neskoro zmeniť názor, preškoliť sa, opustiť zlý vzťah, odísť do zahraničia. Ak už teraz vo vás hlodá tento pocit, môžeme vám zaručiť, že to tak bude aj o 5 rokov a bude vám ľúto, že ste to neurobili skôr.

16. Dajte si do poriadku svoje financie.

Keď sa pozriete spätne na finančnú bujarosť keď ste mali 20 rokov, chceli by ste mať tú predvídavosť a naplánovať si čas, kedy začať skutočne šetriť. Teraz si už uvedomujete, že dlhodobé šťastie prinášajú skúsenosti a ľudia. Nie kabelky a topánky.

17. Naučte sa, ako sa zbaviť stresu.

Rovnako ako existuje milión rôznych spúšťačov stresu, existuje aj nespočetné množstvo spôsobov, ako sa zbaviť stresu, takže si nájdite to, čo vám vyhovuje.

18. Pestujte si sebadisciplínu.

Choďte nakupovať bez toho, aby ste vykúpili obchody. Vychutnajte si pár pohárikov s priateľmi a choďte domov už o 21:00. Dostanete to najlepšie z oboch svetov a budete sa cítiť ako dospelý človek, ktorý sa naučil cennú lekciu..

19. Prestaňte sa porovnávať s ostatnými.

Prestaňte s tým, hneď teraz ! Poznajte samého seba, poznajte svoje ciele a choďte vlastnou cestou. Porovnávať sa s ostatnými za to nestojí.

20. Čítajte veľa kníh.

Moderný život je taký rušný, niekedy sa treba rozhodnúť čítať pre potešenie. Ale ten pocit, že sa ponoríte do románu, je skutočne neopísateľný. Okrem toho, čítanie z nás robí lepších ľudí.

21. Naučte sa, ako povedať nie.

Ako ľudia chceme veľakrát vyhovieť svojmu okoliu. Často sa stáva, že hovoríme to, čo chcú iný počuť. Povedať áno je v poriadku až do momentu, pokiaľ to nebude prekračovať naše potreby. Než sa teda k niečomu zaviažeme, položme si tri otázky. Chcem to urobiť ? Som schopný to urobiť ? Mám na to čas ?

22. Cvičte denne.

Áno, denne. Nemusí to byť žiadny tvrdý tréning, ale pohyb ako joga každé ráno, svižná chôdza každý večer speje k udržiavaniu dobrých návykov.

23. Zdravé stravovanie.

Správne stravovanie je najväčšou investíciou, ktorú môže každý do svojho budúceho zdravia urobiť. Zdravie je niečo, čo by sme si mali chcieť všetci ponechať na dlhé obdobie.

24. Napíšte list svojmu budúcemu ja.

V procese reflexie je niečo, čo pomáha kultivovať vďačnosť a zvyšovať sebauvedomenie. Stanovenie týchto cieľov dáva ďalšiu motiváciu byť tým najlepším človekom, akým môžete byť.

25. Fotografujte.

Fotografie zachytávajú okamih, ktorý sa už nikdy nevráti. V budúcnosti budete radi, že ste sa rozhodli častejšie fotografovať.

26. Nikdy sa neprestaňte vzdelávať.

Investícia do seba nie je nikdy zbytočná. Či už ide o online kurz, večernú hodinu alebo čítanie predmetu, ktorý vás fascinuje, vedomosti vás pohltia a urobia z vás vzdelanejších ľudí.

27. Používajte opaľovací krém.

28. Prestaňte sa ospravedlňovať.

Je to celkom základný krok. Keď urobíte niečo, čo bolo zlé, vždy sa ospravedlníte. Veci, za ktoré by sa nikto nikdy nemal ospravedlňovať: odmietnutie, uprednostnenie seba, nevedieť niečo, v mene niekoho iného, žiadať o pomoc, byť neupravený, byť zaneprázdnený alebo byť sám sebou.

29. Neuspokojte sa s priemernosťou.

Zaslúžime si každé šťastie, ktoré nám tento úžasný svet ponúka.

30. Nikdy si neprestávajte stanovovať ciele.

Zdroj: www.brightside.me
foto:pexels.com

Zdieľať článok

Back to Blog