Indonézsky ostrov, môže byť domovom skutočných Hobitov

Back to Blog

Indonézsky ostrov, môže byť domovom skutočných Hobitov

Zabudnite na Nový Zéland. Indonézsky ostrov, môže byť podľa antropológov prehistorickým a domovom pre skutočných Hobitov.

Ktovie, aké zvláštne, úžasné a možno aj realitu meniace stvorenia existujú na celom svete. Na skromnom indonézskom ostrove, však môže stále žiť, ľudský predok „hobit“.

Gregory Forth, antropológ na dôchodku z University of Alberta, nedávno vydal knihu, Between Ape and Human: Anthropologist on the Trail of a Hidden Hominoid.

Predložil dosť kontroverznú teóriu. Flores, jeden z ostrovov Malé Sundy, mohol byť domovom malého raného ľudského druhu známeho ako Homo floresiensis.

Títo ľudia boli prezývaní „hobiti“, pretože boli vysokí necelý meter, mali väčšie nohy a zručnosti na výrobu nástrojov.

www.unilad.co.uk

Podľa Fortha, správy o „ľudoopovi“ na ostrove môžu byť v skutočnosti pozorovaniami prastarého ľudského predka, ktorému sa v 21. storočí darilo, napriek tomu, že mnohí verili, že už vyhynul.

Pre Live Science uviedol. ,,Jednoducho nevieme, kedy tento druh vyhynul, dokonca sa odvážim povedať, že v skutočnosti ani nevieme, či vyhynul. Existuje teda určitá možnosť, že stále tento druh žije.”

Počas svojej práce na ostrove, ktorá siaha až do roku 1984, zbieral príbehy o humanoidných tvoroch žijúcich v lese a uviedol. ,,Počul som o týchto malých stvoreniach podobných ľuďom v regióne zvanom Lio, o ktorých sa hovorilo, že sú stále nažive, a ľudia podávali správy o tom, ako vyzerali.”

V úryvku vo svojej novej knihy opisuje tvrdenia týkajúce sa mŕtvoly, ktorá nevyzerala ako opica, ani ako muž. Mala zavalitý chvost a svetlé chlpy po celom tele, a zdalo sa, že zodpovedá popisu H. floresiensis.

Iní sú však k tejto teórii skeptickí. John Hawks, paleoantropológ z University of Wisconsin, nemôže prekonať nepravdepodobnosť, že takáto bytosť prežije tak dlho v obývanej oblasti bez pevnejšieho potvrdenia jej existencie.

Uviedol, že „Flores je ostrov, ktorý má približne rovnakú rozlohu ako Connecticut a dnes na ňom žijú dva milióny ľudí. Realisticky predstava, že na tomto ostrove je nepozorovaný veľký primát, ktorý prežíva v populácii, ktorá sa dokáže udržať, je takmer nulová.”

Zdroj

Zdieľať článok

Back to Blog