Ak váš manžel nemôže prijať vaše telo, zbavte sa manžela nie vášho obľúbeného jedla

Back to Blog

Ak váš manžel nemôže prijať vaše telo, zbavte sa manžela nie vášho obľúbeného jedla

vianocna zlava na lalala.sk

Asi pred dvoma rokmi som stála pred zrkadlom. Viac ako dve desaťročia som strávila zápasením s nesprávnym stravovaním, telesnou dysmorfiou a pokračujúcou nenávisťou voči vlastnému telu. Potom som nabrala 34 kíl počas tehotenstva s mojimi dvoma deťmi.

V dôsledku toho sa moje telo nepopierateľne zmenilo. A bez ohľadu na to, či som sa pokúsila donútiť vrátiť späť k mojej váhe, nikdy to nevyšlo. Spočiatku som bola nahnevaná na svoje telo za to, že ma zraňovalo. No príliš dlho som sa ľutovala a hanbila.

A vtedy sa to stalo. Prvýkrát v mojom živote som dostala šialený nápad začať chápať, prečo som sa snažila o dokonalú postavu, ktorú som radila na prvé miesto. Rozhodla som sa prestať chudnúť. Je to úžasné byť šťastnou, tučnou mamou.

Zrazu som zistila, že žijem život preplnený len diétami.

Začal som triasť svojim obrím brucho na sociálnych sieťach, aby som podporila prijatie tela v akejkoľvek veľkosti.

Moje plány na chudnutie sa skončili, no môžete za to všetci obviňovať aj môjho smiešneho manžela. To bol dôvod, prečo som sa konečne prestala nútiť schudnúť a je najvyšší čas si z toho vziať príklad.

Pred niekoľkými rokmi mal môj manžel Matt tú odvahu, aby mi povedal, že ma miluje a prijíma bez ohľadu, ako vyzerám, a že ma považuje za atraktívnejšiu, akou som v súčasnosti. Keď začal každý deň potľapkávať moje väčšie bruško, necítila som sa najpríjemnejšie.

Úprimne povedané myslela som si, že Matt žartuje s prírastkom hmotnosti. Keď sme išli na naše prvé rande, boli sme obaja omnoho chudší.

Počas každého môjho tehotenstva a uprostred našich skorých rodičovských dní bez spánku sme obaja pribrali. Ale keď som si všimla, že je môj manžel trocha väčší, úprimne mi pripadal rozkošný. Obrazy otcov sú v súčasnosti na internete doslova trendy.

Muž, ktorý je fyzicky väčší, hoci je určite stigmatizovaný, nie je posudzovaný rovnako ako silnejšia žena. Najprekvapivejšou vecou pre mňa nebolo to, do akej miery ma môj manžel prijíma, či už som chudá s veľkosťou 4 alebo o niečo väčšia s veľkosťou 18.

Aj keď to bol určite nevšedný vývoj, keď som si uvedomila, že pre Matta je milovať moju novú postavu sa stáva príliš ťažké. Pravdu je, že na Instagrame ma oslovilo toľko matiek, priznávajúcich, že aj keď sa vo svojom tele cítia dobre, ich manželia už na to nie sú rovnako. Oslovilo ma nespočetné množstvo žien, ktoré neúnavne priznávajú, že ich partneri s nimi odmietajú mať sex, kvôli ich novej veľkosti.

Prečo je to v poriadku iba vtedy, keď sa žena snaží ostať rovnaká počas celej doby manželstva ? Ako sa môžete na svojho partnera pozerať inak než s úctou po tomu, čo porodí vaše deti? Ako môžete byť takí krátkozrakí ?

Nikto by nemal mať pocit, že je nemilovaný alebo nežiaduci len preto, že sa v priebehu rokov fyzicky menili. A ženám, ktoré to čítajú a ktoré vidia svojho manžela v mojich slovách, musím povedať niekoľko vecí.

Už som to povedal a poviem to znova! Veci ako strie a prírastok na hmotnosti nie sú vo svojej podstate zlé, sme iba podmienení kultúrou, aby sme verili, že sú. Ak váš manžel trávi viac času premýšľaní o dôvodoch, prečo nemilovať vašu najnovšiu verziu, než o dôvodoch, prečo ste tou najlepšou osobou, ​​ktorú kedy stretol, potom potrebuje niečo na prebratie.

Dámy, naše telá boli vždy navrhnuté tak, aby sa vyvíjali. Napriek tomu, čo sme sa naučili, fyzický dôkaz našej veľkej zmeny v živote je úplne prirodzenou, obdivuhodnou a krásnou súčasťou bytia ženy.

Zdroj: www.scarymommy.com

Zdieľať článok

Back to Blog