Čo robiť, ak zistíš, že nie si pre neho tá pravá?

Back to Blog

Čo robiť, ak zistíš, že nie si pre neho tá pravá?

vianocna zlava na lalala.sk

Keď sa niekto rozhodne, že nie si pre neho tá pravá, nehádaj sa s ním. Nesnaž sa mu dokázať, že sa mýli. Povedz, že tomu rozumieš. Povedz mu, že rešpektuješ jeho rozhodnutie. 

Akceptuj jeho slová a rozhodne sa otoč. Nepozeraj sa späť. Nezdržuj sa. Nehrab sa v každom malom slove, ktoré ti povedal. Ani sa nesnaž hľadať dôvody, pretože to naozaj nie je potrebné. Prijmi to tak, ako to je, a považuj to za uzavreté.

Povedz si, že je to v poriadku. Je v poriadku, znova zlyhať v láske a možno znova a znova, pretože to robíme všetci. Precíť bolesť, ktorá pretína vaše zraniteľné srdce. Plač koľko vládzeš, až kým tá bolesť nepominie.

Keď sa niekto rozhodne, že nie si pre neho tá pravá, nepýtajte sa prečo… je to rozhodnutie, ktoré urobil na základe vlastného pohľadu. Nie je to skutočným odrazom tvojej prirodzenej hodnoty.

Keď ti niekto povie, že nie si pre neho tá pravá… znamená to presne to. Je to len o ňom a neznamená to, že sa mýliš, chybuješ. Spomeň si na svoj život pred ním. Spomeň si na všetky tie chvíle, keď si sa cítila tak šťastná, tak sebavedomá, taká silná a nemalo to nič spoločné s ním. Neuviazni v kruhu. Vykročiť! Uvedom si, že neexistuje nič, čo by ťa brzdilo. Uvedom si, že v tvojich rukách je tvoja sila, a to tak bude vždy!

Keď sa niekto rozhodne, že nie si pre neho tá pravá… miluj sa natoľko, aby si ho nechala ísť. Maj dostatok sebaúcty, aby si si prestala vyberať niekoho, kto si nevyberá teba. Iste, nie je to ľahká úloha. Viem, že tvoje ego je hlboko zranené, cítiš sa ako ten najväčší blázon. Tvoje zlomené srdce nedokáže zmeniť jeho názor. Vezmi si späť silu. Zachráň si svoju dôstojnosť. Nechaj ho žiť so svojím rozhodnutím a ísť cestou bez teba. Plač v súkromí, ako dlho to budeš potrebovať. Teraz sa zameraj opäť na seba.

Keď sa niekto rozhodne, že preňho nie si  tá pravá… nájdite si čas, aby si opäť našla samu seba. Nestane sa to hneď, ani dnes, ani zajtra, pravdepodobne ani nie o mesiace, ale postupne to bude jednoduchšie a budeš sa cítiť lepšie. Neobviňuj sa. Neponáhľaj sa. Nenúť sa cítiť niečo, čo práve necítiš. Nechaj to tak. A čo je najdôležitejšie, pochop, že to nie je o tebe.

Každý, rovnako ako ty, sa jednoducho snaží byť šťastný a niekedy je zlomenie srdca súčasťou ciest pre vás oboch. Čoskoro dokonca uvidíš, že je to prestrojené požehnanie, keď sa o sebe dozvieš nové veci a uvedomíš si, že si silnejšia, než si si myslela.

Keď sa niekto rozhodne, že nie si pre neho tá pravá… poďakuj mu, že už viac nemusíš strácať čas. Precíť nádej, pretože teraz môžeš nájsť niekoho, kto na teba skutočne čaká.

Zdroj
Zdroj foto: www.unsplash.com

Zdieľať článok

Back to Blog