8 dômyselných spôsobov, ako získať srdce svojej svokry

Back to Blog

8 dômyselných spôsobov, ako získať srdce svojej svokry

Niekedy môže byť úzky vzťah so svokrou zložitý. Odborníci tvrdia, že 3 zo 4 párov majú hádky, kvôli matke svojho partnera.

Vieme, aké dôležité je vybudovať si puto s dôležitým členom rodiny vašej milovanej osoby, a preto sme zhromaždili niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu očariť vašu svokru.

1. Požiadajte vašu svokru o radu 

Požiadanie svokry o radu môže niekedy zmeniť hru. Je dobré jej ukázať, že viete byť zraniteľná. To však neznamená, že musíte otvoriť svoje srdce a povedať jej všetky svoje nádeje a obavy. Jednoducho požiadať o radu môže vybudovať puto, v ktoré ste dúfali, a tiež jej ukážete, že dôverujete a rešpektujete jej úsudok.

2. Udržujte svoje očakávania v pozitívnom duchu

Výskum ukazuje, že od vzťahu so svokrovcami môžete získať to, čo očakávate. Ak očakávate, že si budete so svojou svokrou blízke, potom pravdepodobne budete a možno si s ňou vytvoríte pozitívny vzťah. Toto platí aj naopak.

3. Zmeňte spôsob, akým s ňou komunikujete

Ak chcete zlepšiť svoj vzťah so svokrou, je dôležité zmeniť spôsob komunikácie. Výskum ukazuje, že komunikácia o sociálnej podpore, ako je kontrola a pomoc s domácimi prácami, môže vylepšiť vaše puto. Nielenže to pomáha zlepšiť vaše spojenie, ale má to aj zdravotné výhody, ako je zvýšenie sebavedomia, takže vaša svokra môže s vami počítať a dôverovať vám.

4. Snažte sa ju nevylučovať z rodinných stretnutí

Je dôležité, aby sa vaša svokra rozhodovala sama za seba, aby sa necítila vylúčená alebo vynechaná. Mala by mať možnosť vlastného výberu a vyjadrovať svoje pocity, pokiaľ ide napríklad o účasť na športových podujatiach svojich vnúčat. Pokúste sa s ňou vybudovať lepšie puto a vzťah, aby sa mohla cítiť viac začlenená do rodinných stretnutí.

5. Prijmite, že nie vždy budú robiť veci tak, ako chcete vy

Vaša svokra môže vášmu dieťaťu ponúknuť sladkosti, s ktorými nebudete nevyhnutne súhlasiť. Sú však vo vašom živote a ich rozhodnutia nemôžete zmeniť, a preto je najlepšie prispôsobiť sa situáciám a rôznym rodinným tradíciám. Starí rodičia sú tu na to, aby rozmaznali svoje vnúčatá, a vy na to, aby ste ich vychovávali, takže sa snažte neobviňovať svoju svokru z jednoduchých vecí, ako je ponúkanie sladkostí alebo častého nakupovania darčekov.

6. Mali by mať pocit, že sa im dostáva spravodlivosti

Podľa výskumu je skvelým spôsobom, ako získať srdce svojej svokry, brániť ju a prinútiť ju, aby si všimla, že sa jej dostáva spravodlivosti. Týmto spôsobom môže vidieť, že ste na jej strane, a môže si vážiť skutočnosť, že sa jej zastávate.

7. Rešpektujte rozdiely a hranice

Vaša rodina nemusí mať rovnaké tradície ako rodina vášho partnera, a tieto rozdiely môžu spôsobiť konflikty, keď sa napríklad neviete rozhodnúť, s ktorou rodinou strávite sviatky.

Skúste osláviť rozdiely a kompromitovať svoje plány. Vianoce môžete stráviť so svojou rodinou a cez leto navštíviť rodinu svojho partnera. Rešpektovanie rozdielov a hraníc je dôležité, aby ste si boli so svokrou blízke.

8. Uistite sa, že vaše deti ukážu vašej svokre, že si ju vážia

Vaše deti by si mali vedieť vážiť všetko, čo pre nich vaša svokra robí. Jednoducho povedať svojim deťom, aby to ukázali. Je to lepší spôsob disciplíny, ako im len povedať, aby si ju vážili.

Zdroj
Zdroj foto: www.unsplash.com

Zdieľať článok

Back to Blog