Barbie má svoju prvú transgender bábiku. Ľudia ju čoskoro nájdu v regáloch obchodov

Back to Blog

Barbie má svoju prvú transgender bábiku. Ľudia ju čoskoro nájdu v regáloch obchodov

Laverne Cox sa zapísala do histórie ako vôbec prvá transgender bábika Barbie.

Herec z The Orange Is the New Black bol nadšený, keď sa dozvedel, že bude prvým transrodovým stvárnením slávnej bábiky od Mattela.

Vo vyhlásení pre Page Six uviedla. ,,Nemôžem sa dočkať, kedy fanúšikovia nájdu moju bábiku na regáloch a budú mať možnosť pridať do svojej zbierky bábiku Barbie podľa vzoru transgender osoby.”

Tento 49-ročný muž tiež uviedol pre PEOPLE, že celý zážitok bol pre neho neuveriteľne silný a verí, že bábika ukáže deťom, že „existuje nádej a možnosť byť sám sebou“.

„Najviac ma vzrušuje na tom, že je bábika vonku to, že ju môžu vidieť trans-mladí ľudia a majú možnosť si ju kúpiť a hrať sa s ňou. V tomto svete, kde sú trans deti napádané je úžasné, že existuje možnosť priestoru, kde môžu deti snívať, byť pochopené a pripomenúť si, že trans je krásna. Že existuje nádej a možnosť, aby boli sami sebou.”

Zástankyňa LGBTQ+ tvrdí, že bola zapájaná do procesu navrhovania. ,,Bola som za túto možnosť veľmi rada. Mali sme množstvo rozhovorov o melíroch a zosvetlených vlasoch, či oblečení.”

,,Chcela som, aby mala na sebe viacero odevov. Chceme, aby bola bábika aj cenovo dostupná. Tak som navrhol. ‘Čo keby mala jeden outfit, ktorý by sa dal odlepiť a stalo sa z neho viacero outfitov?'”

Herec tiež prezradil, že ako dieťaťu mu jeho matka zakazovala hrať sa s bábikami Barbie, pretože je chlapec a nie dievča.

Zdroj
Zdroj foto: Instagram

Zdieľať článok

Back to Blog