Nevyžiadané pohľady sú v tejto krajine zakázané. Jeden muž kvôli nim šiel do väzenia

Back to Blog

Nevyžiadané pohľady sú v tejto krajine zakázané. Jeden muž kvôli nim šiel do väzenia

vianocna zlava na lalala.sk

Policajný dôstojník uviedol, že sexuálne motivované pohľady na ľudí v londýnskom metre by mali byť stíhané. Za takýto čin už bol dokonca aj jeden muž odsúdený.

Transport for London spustil minulý mesiac kampaň s cieľom pokúsiť sa bojovať proti sexuálnemu obťažovaniu žien a dievčat, vrátane uprených nevyžiadaných pohľadov. Na jednom z plagátov použitých v kampani je napísané. ,,Dotieravé pohľady sexuálneho charakteru sú sexuálne obťažovanie a to nie je tolerované.”

Vo vyhlásení zverejnenom na začiatku svojej kampane uviedli. „Sexuálne obťažovanie je formou násilia, ktoré je najčastejšie namierené proti ženám a dievčatám na verejných miestach. Bezpečnosť žien a dievčat je pre Transport for London absolútnou prioritou a táto nová kampaň je jedným z prvkov cieľov, aby každý mohol cestovať bezpečne.

Kampaň má za cieľ spochybniť normalizáciu a odmietnutie tohto správania ako „niečoho, čo sa stane“ ženám a dievčatám vo verejnej doprave a na iných verejných priestranstvách. Je jasné, že to nie je prijateľné, a že budú podniknuté tie najtvrdšie možné kroky.“

Detektív Britskej dopravnej polície vyzýva ľudí, aby takéto incidenty nahlásili. Detektívka Sarah Whiteová, vedúca dôstojníčka, pre The Telegraph uviedla.

„Je ľudskou prirodzenosťou pozerať sa na niečo, čo nás zaujme. Je však veľmi odlišné, keď sa niekto iba pozerá, alebo ak sú jeho pohľady sexuálne motivované. Chceme, aby ste nahlasovali takéto nevyžiadané pohľady. Práve tieto pohľady naznačujú sexuálne správanie. Zaznamenáme ich ako zločiny a budeme ich vyšetrovať. V tejto oblasti sme už viedli úspešné trestné stíhania.”

Minulý mesiac bol muž uväznený na 22 týždňov po tom, čo ho žena nahlásila za to, že na ňu „neustále pozeral“ v metre.

26-ročný Dominik Bullock, ktorý bol nedávno prepustený, sa odmietol žene uhnúť z cesty a zablokoval ju po tom, čo mu povedala, aby sa prestal na ňu pozerať. Bullock bol uznaný vinným zo spôsobenia úmyselného obťažovania.

Polícia tiež uvádza, že nasadila do metra tajných policajtov, v snahe chytiť zločincov pri čine.

Zdroj
Zdroj foto: www.unsplash.com

Zdieľať článok

Back to Blog