Staršia žena prinútila developerov postaviť nákupné centrum okolo jej domu

Back to Blog

Staršia žena prinútila developerov postaviť nákupné centrum okolo jej domu

Staršia žena prinútila developerov postaviť nové nákupné centrum okolo jej domu. Odmietla miliónovú ponuku za jej maličký domček. Dnes sa okolo jej domu týči päťposchodový komplex.

Edith Macefield sa stala nečakanou miestnou hrdinkou už v roku 2006, keď odmietla obrovskú ponuku za svoj malý domček v Seattli, Washington. Podľa Seattle Times kúpila nehnuteľnosť za 3 750 dolárov v roku 1952 a žila tam so svojou matkou Alice, keď pracovala ako vedúca obchodu v Spic ‘N Span Cleaners.

108-ročný dom sám o sebe nebol drahý, ale developeri postupne skupovali domy v tejto oblasti, aby mohli postaviť úplne nové nákupné centrum, pričom najprv ponúkli Edith 750 000 dolárov a potom zvýšili toto číslo na 1 milión dolárov.

Edith, ktorá mala v tom čase 84 rokov, bola neoblomná v tom, že chce zostať vo svojom dome, a rozhodla sa odmietnuť ponuku, ktorá by jej zmenila život. To znamenalo, že stavbári museli jednoducho vybudovať komplex okolo jej domu.

Barry Martin bol stavebným manažérom, ktorý pracoval na vývoji, ale namiesto toho, aby ho Edith videla ako svojho rivala, spriatelila sa s ním. Obaja si vybudovali také puto, že Edith mu prenechala dom, keď v roku 2008 zomrela.

Smutné je, že Martin nakoniec musel nehnuteľnosť predať, keď sa ocitol bez práce počas ekonomického „úpadku“.

Keď hovoril o tomto zvláštnom dedičstve, uviedol, že Edith mu dala požehnanie na predaj predtým, ako zomrela. „Povedala mi, aby som vydržal, kým nedostanem za dom priaznivú cenu. Predal som ho za 310 000 dolárov.” Prezradil tiež, že Edith v skutočnosti nebola proti nákupnému centru, iba chcela ostať vo svojom dome.

Martin uviedol. „Veľa ľudí si myslelo, že je proti vývoju, ale vôbec to tak nebolo.”

Zatiaľ čo dom bol uvádzaný ako inšpirácia pre Disneyho film Up z roku 2009, výroba filmu sa v skutočnosti začala v roku 2004, ešte predtým, ako Edith odmietla predaj.

Disney sa však rozhodol použiť dom na propagáciu filmu, pričom Martin spomína. „Chceli umiestniť balóny na dom na svoju premiéru tu v Seattli. Vyšli von, nalepili na dom balóny a odfotili ho, a tak sa z neho stal lietajúci dom. Keď som videl film, v skutočnosti tam bolo niekoľko fotografií, ktoré vyzerajú veľmi podobne ako skutočný dom.”

Je úžasné, že dom môžete nájsť na svojom mieste aj dnes. Stále je obklopený budovami – na 1438 NW 46th St.

Zdroj

Zdieľať článok

Back to Blog