Štúdia predstavuje presvedčivý argument pre zdravotné prínosy vibrátorov

Back to Blog

Štúdia predstavuje presvedčivý argument pre zdravotné prínosy vibrátorov

Masturbácia má mnoho výhod, no nový výskum zistil, že používanie sexuálnych hračiek môže ženám priniesť výhody nad rámec toho, že sa sami potešia. Zistenia prichádzajú po preskúmaní existujúceho výskumu používania vibrátorov a ich vplyvu na zdravie žien. Tie prinášajú zistenia, že ak by sme sa všetci naučili zbaviť sa tabu, mohli by byť dokonca sexuálne hračky, predpísané ako súčasť liečebného plánu.

„Len nedávno začala miznúť stigma žien používajúcich vibrátory na sexuálne potešenie,“ napísali autori v článku publikovanom v časopise American Urological Association’s Journal of Urology. ,,Stále však zostáva spoločenským tabu a je obklopený úzkosťou napriek rôznym potenciálnym zdravotným prínosom z jeho používania pri masturbácií.”

Samozrejme na to, aby zdravotníci podporili takéto terapie, musia existovať spoľahlivé vedecké dôkazy o existencii ich výhod.Masturbácia vibrátory

Autori štúdie ich teda hľadali. Pri hľadaní výhod vibrátorov sa brodili papiermi v rôznych medicínskych štúdiách. Ich vyhľadávanie prinieslo 549 výsledkov, z ktorých 18 spĺňalo kritériá pre ich špecifické výskumné účely. Zaoberali sa problémami ako sexuálna funkcia, sila panvového dna, inkontinencia a chronická bolesť vulvy známa ako vulvodynia.

Sľubné výsledky nájdené vo vzorke 18 relevantných dokumentov,svedčia o potenciáli vibrátorov ako terapeutickom zariadení.

„Medzi identifikovanými štúdiami boli vibrátory považované za akceptovanú možnosť na zlepšenie sexuálneho zážitku ženy a pozitívne korelovali so zvýšenou sexuálnou túžbou, spokojnosťou a celkovou sexuálnou funkciou. Vibračná stimulácia zlepšila silu svalov panvového dna, vulvodýniu a zlepšila inkontinenciu,” uvádzajú vedci.Masturbácia vibrátor

Zatiaľ čo cesta do lekárne s receptom na vibrátor môže zostať perspektívou do budúcnosti a nie teraz, autori štúdie dúfajú, že ich zistenia ukážu, že je to vhodná cesta pre ďalší výskum, ktorý dúfa, že odhalí nové terapie pre celý rad zdravotných problémov žien.

„Vibrátory nie sú dobre preštudované a vzhľadom na sľubné výhody preukázané v uvedených článkoch, by sa malo viac výskumného úsilia zamerať na preskúmanie ich užitočnosti. Vzhľadom na potenciálne prínosy vibrátorov pre zdravie panvy by ich odporúčanie ženám mali byť zahrnuté na liečbu porúch panvového dna,” uvádzajú vedci.

Zdroj
Zdroj foto: www.unsplash.com

Zdieľať článok

Back to Blog