Indonézsky ostrov, môže byť domovom skutočných Hobitov

Back to Blog

Indonézsky ostrov, môže byť domovom skutočných Hobitov

vianocna zlava na lalala.sk

Zabudnite na Nový Zéland. Indonézsky ostrov, môže byť podľa antropológov prehistorickým a domovom pre skutočných Hobitov.

Ktovie, aké zvláštne, úžasné a možno aj realitu meniace stvorenia existujú na celom svete. Na skromnom indonézskom ostrove, však môže stále žiť, ľudský predok „hobit“.

Gregory Forth, antropológ na dôchodku z University of Alberta, nedávno vydal knihu, Between Ape and Human: Anthropologist on the Trail of a Hidden Hominoid.

Predložil dosť kontroverznú teóriu. Flores, jeden z ostrovov Malé Sundy, mohol byť domovom malého raného ľudského druhu známeho ako Homo floresiensis.

Títo ľudia boli prezývaní „hobiti“, pretože boli vysokí necelý meter, mali väčšie nohy a zručnosti na výrobu nástrojov.

www.unilad.co.uk

Podľa Fortha, správy o „ľudoopovi“ na ostrove môžu byť v skutočnosti pozorovaniami prastarého ľudského predka, ktorému sa v 21. storočí darilo, napriek tomu, že mnohí verili, že už vyhynul.

Pre Live Science uviedol. ,,Jednoducho nevieme, kedy tento druh vyhynul, dokonca sa odvážim povedať, že v skutočnosti ani nevieme, či vyhynul. Existuje teda určitá možnosť, že stále tento druh žije.”

Počas svojej práce na ostrove, ktorá siaha až do roku 1984, zbieral príbehy o humanoidných tvoroch žijúcich v lese a uviedol. ,,Počul som o týchto malých stvoreniach podobných ľuďom v regióne zvanom Lio, o ktorých sa hovorilo, že sú stále nažive, a ľudia podávali správy o tom, ako vyzerali.”

V úryvku vo svojej novej knihy opisuje tvrdenia týkajúce sa mŕtvoly, ktorá nevyzerala ako opica, ani ako muž. Mala zavalitý chvost a svetlé chlpy po celom tele, a zdalo sa, že zodpovedá popisu H. floresiensis.

Iní sú však k tejto teórii skeptickí. John Hawks, paleoantropológ z University of Wisconsin, nemôže prekonať nepravdepodobnosť, že takáto bytosť prežije tak dlho v obývanej oblasti bez pevnejšieho potvrdenia jej existencie.

Uviedol, že „Flores je ostrov, ktorý má približne rovnakú rozlohu ako Connecticut a dnes na ňom žijú dva milióny ľudí. Realisticky predstava, že na tomto ostrove je nepozorovaný veľký primát, ktorý prežíva v populácii, ktorá sa dokáže udržať, je takmer nulová.”

Zdroj

Zdieľať článok

Back to Blog