Čo by sa mohlo stať, keby ste začali spať bez pyžama?

Back to Blog

Čo by sa mohlo stať, keby ste začali spať bez pyžama?

vianocna zlava na lalala.sk

Každý sníva o dobrom spánku. Bohužiaľ, nepokojné noci sú čoraz častejšie, počas toho ako starneme v dôsledku zmien našich cirkadiánnych rytmov alebo vnútorných hodín tela. Niektorí ľudia sa pri snahe o pokojný spánok uchýlia k liekom alebo iným technikám. Existuje však jedna jednoduchá vec, ktorú by sme mohli urobiť, aby sme zlepšili svoj spánok a zdravie.

Zisťovali sme, prečo môže byť pre nás spánok bez pyžama dobrou voľbou.

1. Keď si vyzlečiete pyžamo, môžete sa rýchlejšie prepnúť do spánkového módu

Bez oblečenia, ktoré by vás zahrialo, sa teplota pokožky rýchlejšie ochladí. To potom signalizuje vášmu telu, že je čas na odpočinok. Podľa odborníkov má teplota veľký vplyv na kvalitu vášho spánku. Ak sa vaše telo začne prehrievať, môžete dostať návaly tepla a nočné potenie, ktoré vás vytrhne zo sladkého spánku.

2. Byť počas spánku nahý, môže mať dobrý vplyv pre vaše duševné zdravie

Odborníci dokázali súvislosť medzi nedostatkom spánku a depresiou. Nedostatočný spánok v nás môžu spôsobiť väčší stres, úzkosť a negatívne ovplyvniť našu emocionálnu pohodu. Spánok bez pyžama, nám tak môže pomôcť rýchlejšie zaspať a dopriať si kvalitnejší spánok.

3. Spánok bez pyžama, vám umožní počas noci produkovať viac hnedého tuku, čo je dobré pre metabolizmus vášho tela

V našom tele sú 2 druhy tukov – biely a hnedý. Biely tuk je ten, ktorý sa hromadí, keď sa prejedáme, a ukladá nadbytočné kalórie. Narozdiel hnedý tuk pomáha rozkladať cukor a biely tuk, čím vytvára energiu a poskytuje teplo nášmu telu. Jedna štúdia tiež zistila, že hnedý tuk filtruje aminokyseliny a valín z našej krvi, čo znižuje naše riziko obezity a cukrovky. Nižšie teploty spúšťajú produkciu hnedého tuku, takže ak chcete zhodiť nejaké to kilo navyše, skúste zhodiť nočnú košeľu.

4. Má to dobrý vplyv na vaše reprodukčné zdravie

Výskumníci zistili, že muži, ktorí nosili priedušné boxerky, mali o 25 % vyššiu koncentráciu spermií a o 17 % vyšší počet spermií ako tí, ktorí nosili tesné slipy. Odborníci sa domnievajú, že tesné spodné prádlo môže zahrievať mužské intímne partie, čo spôsobuje nízky počet spermií. Takže nosenie voľných boxeriek, môže byť pre „plavcov“ menej obmedzujúce a môže pomôcť zlepšiť mužskú plodnosť.

Rovnako ako u žien, nohavičky môžu zvýšiť riziko vaginálnych kvasinkových infekcií, pretože baktériám sa darí v teplom a vlhkom prostredí. Ak necháte tieto časti dýchať, môže to viesť k menšiemu treniu o citlivé miesta a k menšej pravdepodobnosti podráždenia.

5. Spánok bez pyžama, pomáha povzbudiť sebalásku a pozitívnosť tela

Podľa jednej spisovateľky, ktorá uviedla, že pohľad na jej nahé ja predtým, ako sa ponorila do postele, ju prinútilo všimnúť si veci, ktoré sa jej na jej tele páčili. Dodala, že aj keď sme pri kúpaní nahí, v skutočnosti nevenujeme pozornosť detailom našich čŕt. Ale to, že sa na seba každý večer dobre pozrela, jej pomohlo oceniť jej postavu.

Zdroj
Zdroj foto: www.unsplash.com

Zdieľať článok

Back to Blog