Príbeh muža s Downovým syndrómom, ktorý dostal 2 dary od osudu: Práca snov a láska jeho života

Back to Blog

Príbeh muža s Downovým syndrómom, ktorý dostal 2 dary od osudu: Práca snov a láska jeho života

vianocna zlava na lalala.sk

Jakeov prípad mohol byť len ďalším príbehom medzi príbehmi, ale spôsob, akým prekonal všetky ťažkosti, ktorým na svojej ceste čelil, nás môže skutočne naučiť, že všetko je možné.

Zoznámte sa s Jakeom Prattom, mužom, ktorý sa narodil s Downovým syndrómom, ktorý ho v jeho živote nezastavil. Keď vyrastal, jeho cesta nebola jednoduchá. V jednom zo svojich rozhovorov Jakeova sestra, Amy Hyde uviedla, že „lekári povedali, že jeho postihnutie mu zabráni žiť akýmkoľvek druhom normálneho života.” Ale Jakeova rodina sa odmietla vzdať. „Moja rodina vždy zastávala filozofiu, že Jake sa nelíši od ostatných, a že neexistujú žiadne hranice toho, čo môže dosiahnuť,“ uviedla Amy.

© Amy_Lissa / Twitter

Sám Jake sa na svoj stav tiež nikdy nepozeral zhora. „Chcel byť v stredoškolskom futbalovom tíme. Keď si niektorí ľudia mysleli, že to nie je možné, no on to dokázal. Chcel skórovať touchdown v zápase a to sa mu aj podarilo. Chcel ísť na vysokú školu a to sa mu aj podarilo.“ Teraz má Jake 2 zamestnania. Začína každé ráno prácou na golfovom ihrisku a potom roznáša balíky pre UPS.

© thejakepratt / Twitter

Jakeove práce nie sú len nástrojom na jeho sebarealizáciu a rozvoj, ale tiež ho privádzajú do kontaktu s novými ľuďmi. Ľudia sú dôležitou súčasťou Jakeovho života. Jeho spolupracovník z UPS, Richard, sa tiež stal jeho dobrým priateľom a občas si spolu zahrajú golf.

Jakeovým najúžasnejším úspechom bolo, keď našiel lásku.

© thejakepratt / Twitter

Jake a Grace spolu začali chodiť, keď boli obaja na strednej škole. Hoci je Jake zvyčajne spoločenský a jeho priateľka je dosť hanblivá, Grace bola tá, ktorá prevzala iniciatívu a pozvala Jakea do tanca na plese. Napriek všetkým rozdielom, ktoré majú, ich láska prekvitá aj po 4 rokoch.

© thejakepratt / Twitter

Jake a Grace majú spoločné názory na ich budúci spoločný život. Snívajú o manželstve a samostatnom živote. Jake si medzitým šetrí na zásnubný prsteň a Grace plánuje ich budúcu svadbu. Snažia sa spolu tráviť čo najviac času. Jake navštevuje Grace na jej vysokej škole a každý deň spolu telefonujú.

© thejakepratt / Twitter

Dúfa, že jeho prípad bude žiarivým príkladom toho, ako môžu ľudia s Downovým syndrómom žiť rovnako normálny život ako všetci ostatní. „Rád som inšpiráciou pre deti s Downovým syndrómom. Chcem byť pre nich dobrým vzorom, ku ktorému môžu vzhliadať. Myslím si, že najdôležitejšie je nesprávať sa k nám inak a byť len milí a láskaví.”

© thejakepratt / Twitter
Zdroj

Zdieľať článok

Back to Blog