Podvodník sľuboval ženám manželstvo a okradol ich o státisíce eur. Jeho príbeh pobúril každého

Back to Blog

Podvodník sľuboval ženám manželstvo a okradol ich o státisíce eur. Jeho príbeh pobúril každého

vianocna zlava na lalala.sk

Najnovší skutočný kriminálny dokument The Tinder Swindler od Netflixu umožňuje Cecilie, spolu s Pernillou Sjöholmovou a Ayleen Charlotte, len troma z mnohých obetí Simona Levieva, rozprávať svoje príbehy.

Na ich prvom rande, v januári 2018, vzal Simon Leviev, Cecilie Fjellhøy súkromným lietadlom z Londýna do Bulharska len na jednu noc. Stretli sa na Tinderi a po rande na káve v jeho hoteli vyjadril ľútosť, že musel odísť na služobnú cestu.

Ale možno by sa k nemu chcela pridať?

Cecilia si chlapíka vygooglila a zistila, že bol synom „kráľa diamantov“ Leva Levieva, slávneho rusko-izraelského diamantového oligarchu.

Rýchlo odišla domov a zbalila si tašku, kým jeho vodič čakal. Bol to začiatok búrlivého vzťahu, ktorý jej nakoniec spôsobil zlomené srdce, oklamanie a dlh viac ako 200 000 dolárov.

Simon Leviev sa narodil ako Shimon Hayut v Bnei Brak, meste na východ od Tel Avivu, zmenil si meno, ale v skutočnosti nemal žiadny vzťah k rodine izraelských diamantových magnátov.

Pôvodne utiekol z Izraela v roku 2011, aby sa vyhol súdnemu procesu za zločiny súvisiace s podvodom, ktoré spáchal vo veku 20 rokov.

Zamieril do Fínska, kde začal prevádzkovať schému, ktorá je teraz načrtnutá v novom dokumente Netflixu. V roku 2015 si odsedel 2 roky vo fínskom väzení po tom, čo podviedol tri ženy. Po prepustení v roku 2017 sa vrátil do Izraela. Predtým, ako ho stihli zatknúť, opäť ušiel a zamieril späť do Európy, kde The Tinder Swindler nadviazal na príbeh Cecilie.

Jeho schéma bola podľa nového dokumentu Netflix nasledovná. Stretol sa so ženami na Tinderi, priviedol ich k presvedčeniu, že je bohatý dedič pracujúci v nebezpečnom diamantovom biznise, a začne vzťahy na diaľku.

Po celý čas „cestuje za prácou“ a bohato žil z centu svojho predchádzajúceho cieľa. Potom, čo chvíľu chodil s jednou ženou, vysvetlil jej, že je v nebezpečenstve a potrebuje použiť kreditnú kartu na meno niekoho iného, ​​aby ho nemohli  sledovať.

Jeho priateľky mu posielali kreditné karty, brali pôžičky, úvery a dokonca mu v čase núdze posielali kufre s vybratou hotovosťou. Sľúbil im, že im to oplatí.

Samozrejme, že mu verili, bol princom odvetvia s diamantami, lietal iba súkromný lietadlom, býval v tých najkrajších hoteloch a vždy mal na sebe značkové oblečenie. Sľuboval, že im to všetko vráti. Aj vrátil, ale falošnými šekmi, hodinkami a bankovými prevodmi, ktoré nikdy neprešli. Žiadna žena netušila, že všetko bohatstvo, ktorým sa chválil, zaplatila žena, ktorá prišla pred ňou.

Hľadaný muž v Izraeli, Švédsku, Anglicku, Nemecku, Dánsku a Nórsku, Leviev bol nakoniec chytený políciou pomocou falošného pasu v Grécku v júli 2019 a vydaný do Izraela po divokých udalostiach. Vtedy všetky obvinenia poprel. ,

,Mám právo vybrať si, aké meno chcem, nikdy som sa neprezentoval ako syn nikoho, ale ľudia používajú svoju predstavivosť,” povedal pre izraelský kanál Channel 12. ,,Nikdy som od nich nevzal ani cent, tieto ženy sa bavili v mojej spoločnosti, cestovali a videli svet za moje peniaze,“ uviedol na svoju obhajobu.

V decembri 2019 bol v Izraeli odsúdený za krádež, podvod a falšovanie dokumentov. Obvinenia z roku 2011 ho dostali do väzenia na 15 mesiacov. Po piatich mesiacoch väzenia ho prepustili za dobré správanie.

„Ako môžete dôverovať takému mužovi, ktorý dvakrát utiekol z Izraela? Muž, ktorý o státisíce eur oklamal a podviedol ženy v Európe. Kde je spravodlivosť?” Pernilla Sjöholmová uviedla pre izraelský kanál, Channel 12 keď sa objavila správa o Simonovom prepustení z väzenia.

„Ja a niektoré ďalšie ženy sme na neho podali žalobu na Európskom súdnom dvore a podali sme na neho sťažnosti Interpolu,“ uviedla Fínska žena, ktorá si želala zostať v anonymite. „Súkromní vyšetrovatelia a ľudia z Interpolu čakajú, kým odíde z Izraela, aby ho zatkli. Zničil ma emocionálne a finančne.”

Momentálne 31-ročný Simon Leviev žije ako slobodný muž v Izraeli, podľa príbehov na Instagrame zobrazených v The Tinder Swindler. Predtým, ako sa dokument dostal na Netflix, bol jeho účet aktívny s takmer 100 000 sledovateľmi, hoci bol súkromný. Keď však tento dokument v posledných dňoch získal popularitu, Simon úplne deaktivoval svoj Instagram.

Pred odstránením účtu napísal. ,,Ďakujem za všetku vašu podporu. V najbližších dňoch sa podelím o moju stránku príbehu, keď vymyslím najlepší a najuctivejší spôsob, ako to povedať zúčastneným stranám a dovtedy, prosím, majte otvorenú myseľ a srdce.”

Simon Leviev nebol obvinený zo žiadnych zločinov, ktoré sa mohli stať mimo Izraela, vrátane podvodu Cecilie Fjellhøyovej, Pernilly Sjöholmovej alebo Ayleen Charlotte, ktoré vystupujú v dokumente Netflixu. Podľa denníka The Times of Israel údajne len v rokoch 2017-2019 vymámil od obetí na celom kontinente v odhade 10 miliónov dolárov. Cecilie, Pernilla a Ayleen stále splácajú svoje dlhy.

Zdroj

Zdieľať článok

Back to Blog