Príbeh ženy, ktorá ako 24-ročná utrpela popáleniny na 65% tela. S manželom majú 2 nádherné deti!

Back to Blog

Príbeh ženy, ktorá ako 24-ročná utrpela popáleniny na 65% tela. S manželom majú 2 nádherné deti!

Turia Pitt (33) sa narodila na Tahiti a so svojou rodinou sa presťahovala do Austrálie, keď mala tri roky. So svojim manželom Michaelom Hoskinom sa spoznala ešte počas školy.

Pred nešťastným incidentom z roku 2011 sa Turii podarilo získať prácu snov. Okrem iného tak začala nový spoločný život s Michaelom. No ich úžasný a dokonalý svet sa obrátil naruby v septembri 2011.

Jej život vysel na vlásku

V roku 2011 sa 24-ročná Turia zúčastnila 100-kilometrového ultramaratónu v austrálskom vnútrozemí na odľahlých cestách. Počas behu sa tak dostala blízko ku nekontrolovanému ohňu zo vzplanutej trávy. Bola jednoducho obkľúčená plameňmi, ktoré spôsobili hĺbkové popáleniny na 65%-tách jej tela.

Do nemocnice ju previezli vrtuľníku vo veľmi kritickom stave a nepredpokladalo sa, že to prežije.

V nemocnici, kde strávila 6 mesiacov, jej v dôsledku zranení amputovali 7 prstov, podstúpila vyše 200 operácii a zotavovala sa 2 roky. Na rekonštrukciu tváre a tela minula približne 3 milióny dolárov a s organizátormi sa súdila na najvyššom americkom súde o sumu 10 miliónov dolárov.

 

 

Obetavý partner

Jej partner Michael Hoskin sa vzdal svojej práce policajta aby sa o Turiu mohol starať. “Nechce aby ju ľudia ľutovali. Chce iba ďalej žiť svoj život. Je krásna, viete, ona je úžasná. Má šialenú energiu. Miluje byť vonku, miluje oceán tak ako aj ja a sme spolu stále aktívni,” prezradil médiám Hoskin.

Turia prezradila, že po incidente sa musela opäť doslova predierať životom. Musela sa naučiť chodiť či rozprávať. Všetky jednoduché úkony, ktoré niekedy brala ako samozrejmosť sa pre ňu stali nemožnými. O pár rokov po nehode v roku 2015 Michael požiadal Turiu o ruku, keď ešte bola na jednotke intenzívnej starostlivosti. 

 

 

Prekonala samu seba

Hneď ako sa dala ako tak dokopy, nezaháľala a pustila sa tréningu na triatlonové preteky Ironman. Tie spočívajú v plávaní na trase 3,86 km, bicyklovaní na trase 180,25 km a maratónskeho behu (42,2 km).

Ide sa doslova bez prestávky a časový limit na dokončenie všetkých disciplín je 17 hodín. V roku 2016 sa Turia zúčastnila svojho prvého Ironmana a neskôr pokračovala na Svetovom šampionáte Ironmana na Hawaii. Sama priznala, že to bolo náročné ale vtedy pochopila, že ak máte dobre nastavenú myseľ dokážete hocičo.

 

 

Ďalší šťastný moment v živote Turie a Michaela prišiel, keď v roku 2017 privítali na svet svoje prvé dieťa – syna Hakavaia. Hakavai v tahitčine znamená “tanec vody”. Dvojica však neostala pri jednom dieťati a vo februári tohto roku sa im narodil synček Rahiti. Tu opäť zaúradovali tahitské korene Turie a meno Rahiti tak znamená “východ slnka”. 

 

Neutrpela ich láska?

Aj túto otázku načrtla Turia vo svojej knihe Unmasked, ktorú vydala ešte v roku 2017. Turia sa tak nikdy nevyhla otázke či niekedy pomyslela na to, že by ju jej manžel Michael pustil.

“Vždy im poviem, že nikdy som na to ani na chvíľu nepomyslela. Prečo? Pretože bol tu pre mňa každý deň, vrátil sa ku mne každé ráno. A keď je niekto tak oddaný tak pre pochybnosti nie je priestor,” prezradila Turia.

Sama však priznáva, že niekedy je dosť frustrovaná a tak Michaela od seba odstrkuje a chce aby od nej odišiel. No on to nikdy nespravil a nikdy sa na nič nesťažoval.

“Myslela som si, že po tom požiari mu bude vadiť, že vyzerám inak,” spomína si Turia. No vždy, keď mala pocit, že je škaredá a zameriavala sa na svoj vzhľad, vždy ju Michael objal a pripomenul jej, že ju nemiluje iba preto ako vyzerala.

“Náš vzťah je bezpochyby silnejší ako pred tým požiarom. Sme životný partneri. Predtým medzi nami nebolo také hlboké spojenie ako teraz. Vždy som vedela, že budeme mať spolu deti ale teraz viem, že je aj mojou spriaznenou dušou,” zhrnula ich vzťah.

 

zdroj: nowtolove.com.au / news.com.au

turia

Zdieľať článok

Back to Blog