Ako správne aplikovať dámsky a pánsky parfém? Tento bod skoro nikto nedodržiava

Back to Blog

Ako správne aplikovať dámsky a pánsky parfém? Tento bod skoro nikto nedodržiava

vianocna zlava na lalala.sk

Niektorí ľudia sa navoňajú a chodia doslova „zabalení“ do tejto arómy, no napriek tomu vôňa pomerne rýchlo vyprchá. Iní nanesú len pár kvapiek a na svoje okolie na dlhú dobu zapôsobia jemne nápadnou, ale príjemnou vôňou. V oboch prípadoch nezáleží len na parfume, ale aj na spôsobe jeho aplikácie. Dokonca aj obľúbená slovenská blogerka Lalala má svoj Parfum. Kúpiš ho na odkaze. 

Prečo niektoré vône vydržia dlhšie, no iné sa rýchlo vyparia?

Najčastejšie je to všetko kvôli typu parfumovej tekutiny a pomeru zloženia parfumu, vody a alkoholu

www.unsplash.com
  • Parfum (Extrait, PARF) obsahuje veľké množstvo vonných látok (až 40%), čo vysvetľuje jeho vysoké náklady. Parfumy sa najčastejšie nalievajú do malých fľaštičiek a nedajú sa nastriekať. Stačí naniesť pár kvapiek na pokožku. Vôňa parfumu sa rozvinie pomalšie, no vydrží dlhšie.
  • Eau de parfum, alebo EDP, obsahuje 15% až 20% vonných látok. Eau de parfum má intenzívnu vôňu a dobrú výdrž. Najčastejšie sa predáva v spreji.
  • Toaletná voda, alebo EDT, málokedy obsahuje viac ako 10% vonných látok a má jemnú a nevtieravú vôňu, ako aj prijateľnú cenu. Ale kvôli nízkej koncentrácii vonných látok nie je vôňa trvácna, preto zostáva na pokožke nie dlhšie ako 4 hodiny.
  • Eau de Cologne, alebo EDC, obsahuje 3 % až 8 % vonných látok. Preto je jeho aróma ešte slabšia ako vôňa toaletnej vody. Taktiež kolínska voda má menšiu výdrž.
  • Splash obsahuje 1% až 3% vonných látok. Jeho aróma je najmenej odolná a nápadná, zmizne do 1 hodiny po aplikácii na pokožku.
    Dôležité: Pri výbere parfumovej tekutiny je potrebné vziať do úvahy individuálne vlastnosti. Napríklad silný zápach môže vyvolať záchvat u ľudí, ktorí trpia migrénami. Pozor by si preto mali dávať na produkty s nízkym obsahom vonných látok.

Na ktoré časti tela, by si mali muži aplikovať parfum?

www.unsplash.com

Naneste parfum na oblasti tela, kde sú krvné cievy blízko pokožky a pulz je ľahko nahmatateľný. To sú body, kde parfum lepšie odhaľuje svoju vôňu a mieša sa s prirodzeným telesným pachom. Pre mužov je najlepšie aplikovať parfum na krk, oblasť za ušami, na ramená, na spodnú čeľusť, na hrudník, na predlaktie a vnútornú stranu rúk a na zápästia. Neaplikujte vôňu na všetky tieto body. Stačí si vybrať ten, ktorý vám najviac vyhovuje. Môžete napríklad začať nanesením parfumu na krk a zápästia.

  • Stačia 2-3 streky. Je lepšie naniesť menej parfumu, ako to s vôňou prehnať a stať sa potom odpudzujúcim. Aj keď sa vám zdá, že vôňu na sebe necítite, no vaše okolie ju určite cíti.
  • Aplikujte vôňu správne. Ak striekate vôňu do vzduchu a potom kráčate popod kvapôčky vône, alebo si nanášate vôňu na zápästia a triete ich o seba, mali by ste vedieť, že tieto techniky nie sú užitočné, pokiaľ ide o správne nanášanie vône. Navyše môžu zmeniť vôňu k horšiemu.
  • Osviežte sa parfumom počas dňa. Dokonca aj silné vône sa časom vyparia. Preto, ak vás čaká dlhý deň, určite si vezmite miniverziu vône so sebou.
  • Neaplikujte parfum na oblečenie. Môže obsahovať oleje a alkohol, ktoré môžu poškodiť tkaninu. Najlepšie je naniesť ho na čistú a suchú pokožku ihneď po sprche, keď para a teplo otvoria póry. Pomôže to vôňu lepšie „zafixovať“ na pokožke.
  • Skúste meniť vône. Zaobstarajte si rôzne parfumy: jeden na jar a leto, druhý na jeseň a zimu, tretí do práce a na oficiálne udalosti a štvrtý na vychádzky.

Na ktoré časti tela, by si mali ženy aplikovať parfum?

www.lalala.sk

Je lepšie aplikovať parfum na miesta, kde sú krvné cievy blízko pokožky a pulz je ľahko cítiť. Pri aplikácii na tieto miesta parfum lepšie odhalí svoju vôňu a zmieša sa s prirodzeným telesným pachom. Ženy by si mali parfum nanášať za uši, na krk pod spodnú čeľusť, na podkolennú jamku, na zápästia, na vnútornú stranu lakťa, do vlasov, na oblasť brucha a hrudníka. V závislosti od situácie je lepšie vybrať niekoľko rôznych zón. Napríklad, ak je vonku leto, môžete si naniesť parfum na krk, zápästia, hrudník a podkolennú jamku. Ďalšie užitočné informácie:

  • Existujú zóny, ktorým sa treba vyhnúť. Napríklad si neaplikujte parfum v blízkosti očí, v podpazuší alebo intímnej oblasti.
  • Ak si pokožku pred nanesením voňavej tekutiny pretriete pleťovou vodou bez vône, vôňa vydrží dlhšie.
  • Naneste parfum priamo na pokožku alebo vlasy. Neaplikujte ho na oblečenie ani ho nevtierajte na pokožku.
  • Neskladujte parfumy v kúpeľni, pretože vlhkosť, vysoké teploty a svetlo negatívne ovplyvňujú kvalitu a uchovávanie parfumu. Parfumové tekutiny je najlepšie skladovať na chladnom, suchom a tmavom mieste, ako je šatník.
  • Vyskúšajte sady, ktoré sa dodávajú spolu s parfumom alebo parfumovanou vodou, ako sú pleťové vody, krémy a sprchové gély. Pomôžu udržať vôňu na pokožke dlhší čas.

Poteš sa Parfumom od Lalala.sk  

Rozkošná kombinácia Lalala parfumu zahŕňa čierne ríbezle, kvety pomaranče a ružové korenie v hlave, čo vytvára rozkošnú prvú vlnu vône. V srdci vás obklopuje jasmín a čokoláda, spájajúc sa do sladkej harmonie, ktorá vyvoláva pocity tepla a vášne.

Základ tejto vône spočíva v vanilke, pačuli, cédre a pižme, čo pridáva zmyselnú hĺbku a dlhotrvajúcu stopu. S 20 % vonných esencií je Lalala parfum nielen krásnym doplnkom, ale aj výrazom silnej ženskej individuality. Krásny flakón tejto vône poteší nielen váš zrak, ale aj váš zmysel pre štýl a eleganciu. Spojenie sladkosti, exotiky a zmyselnosti robí tento parfum neodolateľným pre každú ženu, ktorá hľadá niečo výnimočné.

Jeho dlhotrvajúca vôňa vám poskytne celodennú sviežosť a sebavedomie, nech ste kdekoľvek. Lalala parfum vytvára jedinečný podpis, ktorý vás sprevádza v každom okamihu a necháva za vami nezabudnuteľný dojem. Pretože každá žena si zaslúži voňať a cítiť sa šarmantne, je Lalala parfum tou správnou voľbou. Kúpiť si Lalala parfum nie je len nákup, je to investícia do vášho osobného luxusu a jedinečnej vône, ktorá vás robí výnimočnou. Lalala Parfum kúpite na odkaze. 

Zdroj

Zdieľať článok

Back to Blog