29 ročnej mame diagnostikovali autizmus. Teraz zdieľa svoju cestu prijatia a nachádza pokoj po bolesti

Back to Blog

29 ročnej mame diagnostikovali autizmus. Teraz zdieľa svoju cestu prijatia a nachádza pokoj po bolesti

vianocna zlava na lalala.sk

Savannah, 29-ročná mama, ktorá mala celý život pocit, že nezapadá, sa rozhodla zistiť prečo. Autizmus jej diagnostikovali v roku 2021, a hoci to môže byť pre niekoho tvrdé alebo ponižujúce slovo, pre ňu to bolo naozaj znovuzrodenie. Umožnilo jej to prijať svoje jedinečné vlastnosti a nechať rozkvitnúť jej talent zvnútra.

Radi by sme sa s vami dnes podelili o tento krásny príbeh ženy, ktorá to v živote nevzdala, ale rozhodla sa bojovať za svoje šťastie.

,,Ak ste ma poznali pred rokom 2021, poznali by ste úplne inú verziu toho, kto som.” Savannah, ktorá sa roky považovala za menejcennú, aby zapadla medzi ostatných okolo seba, prepadla depresii, úzkosti a perfekcionizmu. Stratila svoju identitu a skrývala svoje osobné atribúty, aby mohla vyhovieť ostatným.

Jej cesta sebaidentifikácie začala tým, že sa pripojila k skupinám INFJ online, počúvala Ted Talks, čítala výskumné články, pozerala si posudky na YouTube a absolvovala testy na autizmus.

,,Interagovala som spôsobmi, ktoré som považovala za spoločensky prijateľné. Pohybovala som sa ako chameleón, ale nikdy som nepoznala svoje vlastné sfarbenie. Bola som označovaná za hanblivú, introvertnú, tichú, citlivú, emocionálnu a naivnú.”

Navonok sa zúčastňovala rôznych aktivít ako Miss America, nosila korunku a neskôr súťažila na štátnej úrovni. Bola tiež spolukapitánkou tímu na povzbudzovanie, mala vynikajúce známky na strednej škole a promovala ako 17-ročná s vysokou školou hneď za rohom.

Vo vnútri však bola stratená a neistá. „Navonok som bola cieľavedomá a dobre vychovaná. Môj vnútorný svet však rozprával úplne iný príbeh.“

Po sérii stresujúcich udalostí na vysokej škole Savannah odišla, len aby to skúsila znova a uspela. Šťastne sa vydala a v roku 2016 sa jej narodila krásna dcérka Aurora. Hoci to nebolo ľahké, rozhodla sa, že je čas začať milovať samú seba a zistila, že príznaky jej problémov súvisia s autistickým syndrómom vyhorenia.

,,Vzali sme sa mladí, snažili sme sa pochopiť jeden druhého, no napriek všetkému sme vytrvali.”

Keď nastal čas otvoriť sa manželovi, Savannah bola nervózna. Samozrejme, jej milovaný to pochopil a prijal tento náhly posun! Aj keď skoršie poznanie jej duševnej stability jej mohlo zachrániť duševné zdravie, jej život by nebol taký úplný, pretože by nestretla svojho manžela a neporodila by dievčatko.

V júni 2021 bol Savannah diagnostikovaný autizmus. Všetky jej problémy a sebanenávisť sa zrazu stratili, keď zistila, že nič z toho nebola jej chyba a nebolo to len v jej hlave. Prvým krokom bolo vytvorenie povedomia a druhým bolo prijatie, aby ste boli úplne v pokoji.

,,7. jún 2021, diagnóza: Autizmus. Po 29 rokoch sebanenávisti a nešťastia som našla pokoj, keď som zistila, že to nie je všetko len v mojej hlave.“

Po odhalení jej pravej identity sa všetko v jej živote stalo oveľa jednoduchšie. Jej vášeň pre umenie, hudbu a literatúru preletela cez strechu a dokázala sa spojiť s ľuďmi zvláštnym spôsobom. Jej diagnóza jej umožnila dôverovať a byť sama sebou. Nie je to rozpoltená osobnosť, je to autistická žena, ktorá si našla cestu cez všetko zlé a zistila, na čom v tomto živote skutočne záleží.

Zdroj

Zdieľať článok

Back to Blog