Kuriózne vlastnosti ženského tela, o ktorý nevedia ani ženy

Back to Blog

Kuriózne vlastnosti ženského tela, o ktorý nevedia ani ženy

vianocna zlava na lalala.sk

Ženské telá sú úžasné a jedinečné. Nielenže sú schopné vytvárať nový život, ale tiež prechádzajú mnohými zmenami v dôsledku kolísania hladín hormónov. Okrem toho existuje mnoho ďalších fascinujúcich faktov o ženách, ktoré mnoho ľudí možno nevie.

Zozbierali sme niekoľko známych faktov o ženskom tele, ktoré by vás mohli prekvapiť.

Ženy vidia väčšie spektrum farieb. Nielenže dokážu vnímať väčšiu farebnú škálu, ale dokážu aj lepšie rozlíšiť podobné odtiene. Je tiež menej pravdepodobné, že budú farboslepé.

Na ženskom jazyku je viac chuťových pohárikov ako na mužskom. Počas tehotenstva ženy cítia chute ešte intenzívnejšie ako zvyčajne.

Ženy majú viac mozgových buniek v oblasti mozgu, kde sa rozoznáva čuch.

Žiaľ, ženy možno budú musieť navštevovať svojho zubára častejšie, pretože majú väčšiu pravdepodobnosť vzniku zubného kazu ako muži. Môže za to zmena hormonálnej hladiny a menej slín.

Ženy majú zvyčajne nižší krvný tlak ako muži.

Ženy majú v priemere väčšie zreničky ako muži.

Ženám sa zvyčajne ukladá tuk okolo bokov, zadku a brucha, aby boli chránené reprodukčné orgány a dieťa počas tehotenstva.

Hoci sa testosterón často považuje za mužský hormón, ženské telo si ho vytvára tiež, len v menšom množstve. Ženy ho okrem iného potrebujú pre zdravé kosti.

Ženy majú silnejší imunitný systém ako muži vďaka ženskému hormónu estrogénu.

To môže byť jeden z dôvodov, prečo tiež vo všeobecnosti žijú dlhšie ako muži.

Ženské telo je pružnejšie ako jeho mužský náprotivok. Ženské telá sú flexibilnejšie vďaka svojej štruktúre, čo ženám umožňuje ľahšie nosiť deti.

Ženy majú menšiu pravdepodobnosť štikútania ako muži. Aj keď ju ženy dostanú, štikútka s väčšou pravdepodobnosťou zmizne v kratšom čase.

Väčšina žien má asymetrické prsia. Podľa štúdií je vo väčšine prípadov ľavý prsník väčší ako pravý.

Hoci je ženský mozog o niečo menší ako mužský, neznamená to, že ženy sú menej inteligentné. V skutočnosti menšia veľkosť mozgu umožňuje viac spojení v mozgu, ako aj vyšší pomer šedej hmoty k bielej hmote.

Ženské mozgy sú vhodnejšie na zapamätanie si malých detailov. Podľa štúdie Karolinska Institute z roku 2019 si ženy dokážu lepšie spomenúť, kam niečo položili alebo čo presne ľudia povedali počas rozhovoru.

Zdroj

Zdroj foto: www.unsplash.com

Zdieľať článok

Back to Blog