Už sa viac nechcem rýchlo zamilovať. Chcem to urobiť pomaly…

Back to Blog

Už sa viac nechcem rýchlo zamilovať. Chcem to urobiť pomaly…

vianocna zlava na lalala.sk

Po mojom poslednom neúspešnom vzťahu mi moja najlepšia priateľka konečne otvorila oči. Povedala mi, že nedovoľujem, aby nové vzťahy prirodzene rozkvitli. Od začiatku očakávam, že sa vzťah skončí rozchodom, a keď chlap začne mať záujem o vážny vzťah, zdupkám.

Odvtedy sa snažím robiť vo vzťahu malé pokroky. Chodím s niekým novým, kto je úžasný. Ale tentoraz chcem potlačiť starú úzkosť zo zoznamovania. Áno, hľadám niekoho, kto bude jedného dňa mojím manželom, ale dávam priestor aj citom. Ak si nedám pozor, rýchlo skĺznem späť do svojho iracionálneho, úzkostlivého spôsobu myslenia.

Neúspešnom vzťahu, dvojica obeduje

Ale ja s tým bojujem. Uvedomujem si svoje staré spôsoby. Tentoraz som sa rozhodla randiť, ale idem na to pomaly.

Výber správnej osoby
Ak sa rýchlo vrhnete do myslenia typu všetko alebo nič, budete musieť zvážiť, aké typy ľudí si vyberáte.

Možno si myslíte, že tento problém súvisí s vami a do istej miery aj súvisí, ale je toho viac. Možno máte strach z opustenia.

Nech už je dôvod akýkoľvek, mali by ste na začiatku vzťahu spomaliť.

Predstavte si vzťah ako stavbu domu. Potrebujete pevný základ. Pevný základ nepozostáva zo zmiešaných signálov, spochybňovania svojej hodnoty, nechcenia „niečoho vážneho“, či brať vás ako samozrejmosť.

To, čo chcete, je stabilita. Ak túžite po dlhodobom vzťahu, potom potrebujete niekoho, kto vám dodá pocit, že sa o vás postará a uteší vás. Pevný základ je niečo, prečo sa rozhodnete práve vy.

Osoba, ktorá sa s vami rozpráva počas dňa. Osoba, ktorej záleží na tom, čo sa deje vo vašom živote, správa sa k vám dobre a nenúti vás spochybňovať ich zámery. Vyberte si človeka, ktorí sa k vám správajú dobre a vytvorte si s ním pevný základ.Neúspešnom vzťahu, dvojica sa drží za ruky

Zmeňte svoju perspektívu
Existuje niekoľko pohľadov na randenie, ktoré musíte zvážiť. Postup je jednoduchý. Keď zmeníte svoje presvedčenie, zmeníte aj spôsob myslenia. Keď zmeníte spôsob myslenia, zmeníte aj svoje činy. A zmena vašich činov vytvára nový život.

Zvážte svoje presvedčenie o týchto témach a sledujte, ako sa váš pohľad na zoznamovanie mení.

Dvaja ľudia nikdy nebudú na rovnakej emocionálnej úrovni. Väčšinou to bude medzi partnermi počas vzťahu kolísať.

Na tom tiež nie je absolútne nič zlé. Viem, že je to strašidelné zmieriť sa s myšlienkou, že niekedy o niečo viac investujete do vzťahu, ale uisťujem vás, že je to prirodzené. Neznamená to, že váš partner sa nesnaží.

Randenie je o spochybňovaní, či chcete byť s tým druhým. Na začiatku ho musíte spoznať. Spoznajte jeho záujmy a možno zistíte, že ich máte rovnaké. Vytvoríte si za začiatku pevný základ, na ktorom môžete ďalej budovať váš vzťah.Neúspešnom vzťahu, muž drží ženu za ruku

Väčšina ľudí sa rozhodne, že sa chce oženiť so svojím partnerom po rokoch. Nie je to ako vo filmoch, kde hovoria „Milujem ťa“ len niekoľko týždňov po stretnutí.

Ak vaša drahá polovička od začiatku nepremýšľa o dlhodobom vzťahu, neznamená to, že ho nechce. Znamená to, že sa zameriava na to, aby vás spoznal, a aby sa vaše puto prehĺbilo. Aby zistil, či by medzi vami mohlo byť raz niečo viac.

Zachovajte si chladnú hlavu
Keď ste vo svojom novom vzťahu, uistite sa, že toto je človek, ktorého chcete skutočne spoznať. Všímajte si, čo sa vo vzťahu deje a ako sa cítite.

Vytvorte si hranice
Pre mnohých ľudí je ťažké postaviť sa za seba. Vieme, čo od svojho partnera potrebujeme, no bojíme sa to povedať.

Ak chcete ísť na to vo vzťahu pomaly, hranice sú rozhodujúce. Nemôžete prespávať u svojho priateľa každú noc, keď to škodí vašej kariére a nestíhate spĺňať termíny. Vaše potreby nemožno odsunúť na vedľajšiu koľaj.

Vytvorte si zdravé hranice hneď od začiatku. Týmto spôsobom nebudete zachytení vo vzťahu spôsobom, ktorý je škodlivý pre vaše blaho.Neúspešnom vzťahu, dvojica sa objíma

Neignorujte červené vlajky

1. Ak sa s vami už raz rozišiel prostredníctvom SMS.

2. Je rasista.

3. Neustále rozpráva sexistické vtipy.

4. Rád sa chváli, že chodil s mladším dievčaťom.

5. Prepustili ho z práce.

6. Nevydrží bez alkoholu.

7. Bol k vám agresívny.

Existujú červené vlajky, ktoré nemôžete ignorovať len preto, že ste s človekom vo vzťahu už strašne dlho. Červené vlajky od začiatku vzťahov sú znamenia, že si musíte nájsť niekoho iného, ​​nie problémy, na ktorých musíte s partnerom pracovať.

Pomaly dovoľte veciam rozkvitnúť
Dodávateľ nezoberie všetok materiál domu, nevyhodí ho do vzduchu a pred vami sa nezjaví dokonale postavený dom. Každá časť domu je postavená pomaly. Najprv základy, potom rám, okná, dvere, vodovod, elektrika atď.Neúspešnom vzťahu, dvojica na brehu rieky

Vo vzťahu je to rovnaké. Spoznávate sa navzájom. Zistite, či ste kompatibilný. Zapájate sa vzájomne do svojich životov. Trávite čas spoločne. A cez všetky tieto skúsenosti sa vytvorí (alebo nie) hlbšie puto.

Unáhlený vzťah nevydrží, pretože počiatočné vzrušenie nakoniec vyprchá. Doprajte sebe a svojmu partnerovi čas, aby ste sa stali priateľmi, zamilovali sa a spoločne začali uvažovať nad spoločným životom.

Koniec koncov, nemôžete uponáhľať niečo, čo chcete, aby trvalo navždy.

Zdroj
Zdroj foto: www.unsplash.com

Zdieľať článok

Back to Blog