Máte pocit, že vám trvá príliš dlho, kým sa posuniete ďalej?

Back to Blog

Máte pocit, že vám trvá príliš dlho, kým sa posuniete ďalej?

vianocna zlava na lalala.sk

Máte pocit, že vám trvá príliš dlho, kým sa posuniete ďalej? Každý potrebuje inú dĺžku času na prekonanie ťažkých životných udalostí. Ľudia vo vašom okolí budú používať výrazy ako „pohnúť sa ďalej“ a „nechať ísť“, akoby to bolo také jednoduché… No kým si niekto v živote neprejde rovnakou situáciou ako vy, nikdy to nepochopí.

Nie je v ľudskej povahe nechať veci len tak. Vo svojej podstate sme teritoriálne stvorenia. Bojujeme, aby sme si udržali to, čo milujeme. Vzdať sa nie je v žiadnom prípade inštinktívne. Niekedy budete musieť nechať jednu osobu ísť tisíckrát, tisíc rôznymi spôsobmi a nie je na tom nič patetické alebo nenormálne. Si človek. Máte pocit, že nie je vždy také jednoduché, urobiť jedno rozhodnutie a nikdy sa nepozrieť späť?Máte pocit, žena kráča po pláži

Ísť ďalej nie je vždy o tom rýchlo sa pohnúť dopredu, ale skôr o tom, že máte jednu nohu na plyne a druhú na brzde – postupne uvoľňujete a zrýchľujete. Postupne sa vám podarí dostať sa na úžasné miesto, no stále máte pocit, že keď sa tam dostanete, časť vás chýba. Máte pocit, že ste úbohí za smútok, počas toho ako rastieš? Zlé veci nezmiznú bez mihnutia oka a dobré veci nevzniknú bez toho, aby nevznikli aspoň malé vedľajšie škody. Chce to čas, kým sa všetko vyrovná. A malo by.

Chceme, aby sa všetko stalo okamžite: zamilovať sa, opustiť niekoho a prejsť k čomukoľvek, čo príde potom. Nenávidíme ten medzipriestor – čas, keď sme v poriadku, ale ešte sme úplne nedošli do cieľa. Obdobia, keď tušíme, že rast prebieha, ale zatiaľ nevidíme výsledky. Dni, keď sa zdá, že všetko do seba zapadá, a napriek tomu ideme domov a plačeme do vankúša, pretože sa nemáme s kým podeliť o naše šťastie. Ak je úspech schodisko, večne robíme dva kroky vpred a jeden krok späť a to je v poriadku. Takto sa držíme na uzde. Je to spôsob, akým sa bránime tomu, aby sme to celé pokazili.Máte pocit, žena na pláži

Musíme byť so sebou trpezliví, keď prechádzame časťami medzi tým, kde sme boli a kam ideme. Musíme chvíľu vydržať nad priepasťou, ktorá nás motivuje, než aby nás odrádzala. Je v poriadku nebyť si istý každým krokom vpred, ktorý urobíte. Nehovoríme o tom, že ísť ďalej niekedy vyzerá, ako keby sme bojovali s každou časťou našich najzákladnejších inštinktov. Mali by sme hovoriť o tom, že rast je často rovnako bolestivý ako krásny.

Pretože rast a uvoľnenie sú tak komplexne prepojené, že často vidíme len jedno alebo druhé. Zabúdame, že môžu existovať vedľa seba – uvoľňujú staré a zároveň vpúšťajú nové.

Zdroj
Zdroj foto: www.unsplash.com

Zdieľať článok

Back to Blog