Čo to znamená, ak sa k vám partner počas spánku otočí chrbtom?

Back to Blog

Čo to znamená, ak sa k vám partner počas spánku otočí chrbtom?

Všetci vieme, že spánok je mimoriadne dôležitá činnosť. Ak ste vo vzťahu, zvyčajne má každý partner svoju vlastnú stranu postele, vlastné vankúše a vlastné zvyky.

Čo však v prípade, že sa vám manžel v spánku otočí chrbtom? Znamená to, že vás už nemiluje? Alebo je si natoľkoistý svojimi pocitmi, že nepotrebuje neustále pripomínanie a ubezpečovanie?

woman in white tank top lying on bedUnsplash

Táto otázka zaujíma nielen vás. Vedci z University of Hertfordshire vo Veľkej Británii uskutočnili rozhovory s pármi, aby zistili, ako spia.

Tu sú výsledky, ktoré získali:

  • chrbtom k sebe – 42%
  • tvárou na jednu stranu (s objatím alebo bez neho) – 31%
  • tvárou v tvár – 4%

woman in white tank top lying on bed beside man in black shirtUnsplash

Najdôležitejšia však bola vzdialenosť medzi partnermi.

Podľa výsledkov štúdie sú tí ľudia, ktorí od seba spia menej ako 2,5 cm (bolo ich 12%), oveľa šťastnejších vo vzťahoch ako ľudia, ktorí si udržiavajú odstup väčší ako 76 cm (iba 2%).

Ukázalo sa, že je oveľa dôležitejšie udržiavať kontakt, ako ležať v určitej polohe. Intimita koniec koncov vytvára pocit pohodlia a bezpečia.

Ak sa k vám partner otočí chrbtom, je to prejav lásky a dôvery. Znamená to, že sa vás nebojí pustiť do svojho osobného priestoru. To znamená, že váš vzťah dosiahol stabilnú úroveň.

Nezabudnite však na dôležitosť fyzického kontaktu! Čím ďalej od seba spíte, tým ste menej spätí vo vzťahu a čím bližšie, bez ohľadu na to, či spíte v objatí – tým silnejší je vzťah.

Zdroj: ltakprosto

Zdieľať článok

Back to Blog