Žena sa rozhodla pre radikálny krok potom, ako sa je všetci začali pýtať, kedy bude mať deti

Back to Blog

Žena sa rozhodla pre radikálny krok potom, ako sa je všetci začali pýtať, kedy bude mať deti

Mať dieťa je pre čerstvých rodičov veľmi vzrušujúce obdobie, no môže byť aj veľmi desivé. Za krátky čas sa toho musíte veľmi veľa naučiť a vysporiadať sa s mnohými zmenami. Keď to všetko vezmeme do úvahy, nie je ťažké pochopiť, prečo sa mnohí rodičia obávajú založenia rodiny.

Žena sa na Reddite zverila s problémami, ktoré má v súvislosti so svojou rodinou a žiadala ľudí o radu. S manželom sú manželmi šesť rokov a dúfajú, že raz budú mať deti, ale zatiaľ sa tak nestalo. Nedávno ich rodina začala zahŕňať otázkami, kedy budú mať deti, keďže obaja majú okolo 30 rokov.

Podľa Mayo Clinic existujú určité potenciálne riziká a komplikácie, ktoré prichádzajú s otehotnením po 35 rokoch, vrátane dlhšieho trvania otehotnenia a potenciálnych problémov s dieťaťom, keď sa narodí.

Žena vo svojom príspevku na Reddite uviedla, že ona a jej manžel chcú mať deti, ale ešte sa k tomu nedostali. ,,Priatelia a rodina nám spôsobujú neustály stres otázkami, kedy budeme mať deti, ale je to očividne niečo, čo nemôžeme ovplyvniť.”

Chcela, aby sa ľudia v jej okolí vyhýbali týmto otázkam, a preto vymyslela plán. ,,To, čo som urobila bolo, že som prišla na nápad, so založením prázdnej nádoby, ktorú som nazvala ,,tehotenská nádoba”. Nosím ju so sebou v taške vždy, keď som s priateľmi a rodinou. Vždy, keď sa ma niekto spýta, kedy sa nám s manželom narodí dieťa, vytiahnem pohár a požiadam tohto človeka, aby mi do neho vhodil dolár.”

Prekvapivo, tehotenský pohár fungoval dobre, pretože veľa ľudí sa prestalo vypytovať po niekoľkých mesiacoch. Keď však žena a jej manžel boli na večeri v dome jej rodičov spolu s bratom a jeho rodinou, opäť sa začala pretriasať téma ,,deti”.

Keď sa ženy spýtal jej brat, kedy budú mať ona a jej manžel dieťa, priniesla svoj tehotenský pohár a povedal bratovi, aby do pohára vhodil 1 dolár. Jej brat zaplatil a pokračovali vo večeri, akoby sa nič nestalo. Vo vzduchu však bolo cítiť nepríjemné napätie, ktoré trvalo po zvyšok večere.

Žena pokračovala. „Mama ma neskôr zatiahla do kuchyne, aby mi povedala, že som zahanbila svojho brata pred jeho ženou a rodinou a povedala mi, aby som sa prestala správať detinsky tým, že budem pobehovať s pohárom a žiadať ostatných, aby doň dali peniaze. Odpovedala som jej, že potom by sa mali prestať pýtať.”

Mama vyjadrila, že má obavy, keďže dcéra aj jej manžel majú okolo 30 rokov a chce, aby sa im narodilo zdravé dieťa. Žena s matkou pokračovali v hádke a sestra jej dokonca neskôr zavolala, aby jej povedala, aká je detinská.

Žena, preto žiada používateľov Redditu o ich názor. Nielenže užívatelia boli na strane žena, ale tiež si mysleli, že jej nápad je „geniálny”.

Jeden z používateľov poznamenal. „Ľudia sa musia prestať pýtať ľudí, kedy/či budú mať dieťa alebo ďalšie dieťa. Ak chcú dieťa, pravdepodobne zápasia s plodnosťou. Prechádzať týmto procesom je to dosť ťažké aj bez toho, aby sa ľudia neustále vypytovali.”

Ďalší používateľ súhlasil. „Ako niekto, kto má problémy s plodnosťou, viem, že je to VEĽMI citlivá téma. Vždy, keď sa ma niekto opýtal, či mám deti, rozplakala som sa. Nie je v poriadku pýtať sa ľudí na tak citlivú tému, ako sú deti.”

Zdroj
Zdroj foto: www.unsplash.com

Zdieľať článok

Back to Blog