Vaša loď sa stratí počas plavby cez Bermudský trojuholník? Cestovka vám bude takto kompenzovať cestu

Back to Blog

Vaša loď sa stratí počas plavby cez Bermudský trojuholník? Cestovka vám bude takto kompenzovať cestu

Čo robiť, ak sa vaša loď stratí počas plavby cez Bermudský trojuholník? Dovolenkárom, ktorí si rezervovali takúto plavbu, bolo povedané, že ak loď zmizne, dostanú plnú náhradu.

V ľahkomyseľnej ponuke, ktorá odkazuje na záhadnú históriu, výletná spoločnosť sľúbila cestujúcim vrátenie peňazí v plnej výške, ak obrovská loď zmizne v trojuholníku, kde údajne zmizli stovky lodí a lietadiel. Na svojej webovej stránke uvádza.

,,Nebojte sa, že by ste počas plavby cez Bermudský trojuholník zmizli. Zájazd vám garantuje 100% návratnosť a peniaze vám budú vrátené ak by sa vaša loď stratila.” Prehliadka, ktorá je obľúbená medzi prívržencami konšpiračných teórií, zahŕňa plavbu za súmraku Bermudským trojuholníkom na lodi so skleneným dnom.Vaša loď na mori

Austrálsky vedec Karl Kruszelnicki z univerzity v Sydney tvrdil, že vyriešil záhadu Bermudského trojuholníka. V roku 2017 trval na tom, že nadprirodzené sily, ktoré zapríčinili zmiznutie lietadiel a lodí sú spôsobené zlým počasím a ľudskou chybou. Bermudský trojuholník sa nachádza sa medzi Miami, Portorikom a Bermudami, a v priebehu rokov údajne mnoho lietadiel a lodí zmizlo bez stopy v blízkosti severného Atlantiku, ktorý pokrýva 700 000 kilometrov oceánu.

Kruszelnicki má teóriu, že vzhľadom na to, že Bermudský trojuholník je rušným morom, čo poukazuje na jeho blízkosť k USA, zmiznutia v tejto oblasti nie sú také nezvyčajné. Kruszelnicki ešte v roku 2017 pre news.com.au uviedol. „Je to blízko rovníka, blízko bohatej časti sveta – Ameriky, preto tadiaľ premáva toľko lodí. Podľa Lloyd’s of London a americkej pobrežnej stráže je počet nezvestných v Bermudskom trojuholníku percentuálne rovnaký ako kdekoľvek na svete.”Vaša loď v prístave

Medzitým výskumníci z University of Southampton dospeli k záveru, že miznúce lode a lietadlá boli v roku 2018 obeťami vĺn vysokých až 30 metrov. Ako súčasť dokumentu s názvom The Bermuda Triangle Enigma, tím postavil model USS Cyclops – lode, ktorá sa stratila v roku 1918 na ceste do Baltimoru z Bahie v Salvadore. Po jeho záhadnom zmiznutí nikto nikdy nenašiel vrak 165 metrového plavidla s 306 pasažiermi a posádkou. Vedci, ktorí rekonštruovali obrovské vlny zistili, že netrvalo dlho, kým bol model prevrátený vlnami, vďaka jeho plochej základni a obrovskej veľkosti.

Zdroj
Zdroj foto: www.unsplash.com

Zdieľať článok

Back to Blog