Fotografie páru, ktorý oslavuje 70 rokov manželstva, nás prinútia znova veriť v lásku

Back to Blog

Fotografie páru, ktorý oslavuje 70 rokov manželstva, nás prinútia znova veriť v lásku

Mnohí z nás snívajú o tom, ako nájsť dokonalého partnera, s ktorým by mohli stráviť zvyšok života. Niekoho, o koho sa môžete oprieť, keď ide do tuhého, niekoho, komu prinesiete šálku kávy, s kým budete pozorovať východ slnka, spoločníka, na ktorého sa môžete tešiť a rozčuľovať sa s ním.

Melvin a Nancy Lubbers nedávno oslávili 70-ročné výročie sobáša. Dvojica vo veku 91 a 86 rokov spolu strávila neskutočne veľa času, no zdá sa, že ich láska prekvitá rovnako silno ako na začiatku.

Oslavné fotografie boli nápadom ich najmladšej vnučky, profesionálnej svadobnej fotografky Anny Behningovej, ktorá sa rozhodla o ich príbeh podeliť so svetom.

Dvojica sa zoznámila na miestnom klzisku v Mitchell v Južnej Dakote, keď boli ešte tínedžeri. Dali sa dokopy krátko potom, čo sa ich oči prvýkrát stretli. Melvin si kľakol na jedno koleno a požiadal Nancy o ruku na mestskom ihrisku, kde celá šťastná odpovedala ‚áno!‘.

6. januára 1952 sa mladé hrdličky zosobášili v Prvom luteránskom kostole v Mitchell v Južnej Dakote. Mali jednoduchý, ale krásny obrad.

Nancy si celé tie roky odkladala svoje pôvodné svadobné šaty a obliekla si ich na výročie po prvý raz, odkedy si vzala Melvina za svojho manžela. Kúpila ich za 35 dolárov a závoj za 15 dolárov, pričom vzhľad dokončila kyticou červených ruží.

Fotografie vznikli v rodinnej záhrade a zdalo sa, že všetkým zúčastneným vyčarili úsmev na tvári. Vnučka Anna uviedla pre The Daily Mail, že jej starí rodičia mali zo svadobného dňa len pár fotiek, a tak „prišla s nápadom odfotiť babku v šatách a potom moja mama, Melissa našla dedkov kórejský vojenský oblek, ktorý si obliekol.“

anna.behning

Nancy uviedla, že „bolo to naozaj veľmi pekné znova si obliecť svadobné šaty a zaspomínať si na náš svadobný deň. Fotenie bolo veľmi zábavné.” Melvin z nej nemohol odtrhnúť oči ani po 70 rokoch. Žiaľ, novomanželia spolu po svadbe nemohli tráviť príliš veľa času, keďže len o tri týždne neskôr mal Melvin, ktorý bol v armáde, absolvovať základný výcvik, a to štyri mesiace.

anna.behning

Po návrate mala dvojica úbohých 10 dní na to, aby si užila vzájomnú spoločnosť, kým Melvina poslali do Japonska na ďalší výcvik, ktorý sa potom zmenil na osem mesiacov bojov v kórejskej vojne v Severnej a Južnej Kórei.

Nancy pripomenula dôležitosť písaných listov, ktoré boli ich jediným komunikačným prostriedkom. Ich odlúčenie však dlho netrvalo. Keď sa Melvin vrátil z vojny, ich spoločný život sa napokon začal v malom mestečku, v ktorom sa zosobášili.

anna.behning

anna.behning

Pár mal päť detí, Melvin pracoval ako predavač a chovu oviec sa venoval popri práci, kým Nancy pracovala v obchode s potravinami a starala sa o deti. Aký je teda tajný recept na zdravé a silné manželstvo? Nancy uviedla, že by ste sa manželia mali „vždy navzájom rešpektovať, aj keď spolu nesúhlasia. Dokazujete si každý deň veľa lásky a starostlivosti. Nezabúdajte si odpúšťať. Urob zo svojho života to najlepšie.”

anna.behning

Odpustenie, rešpekt a komunikácia. Potenciálne najťažšie zručnosti na zvládnutie v akejkoľvek situácii, no ich dôležitosť nemožno podceňovať. A samozrejme láska jeden k druhému. Vzťahy sú ako loď, ktorá sa každý deň plaví neprebádanými vodami, niektoré prinášajú pokoj a slnečné lúče a iné, rozbúrené more, v ktorom je ťažké sa orientovať.

anna.behning

Dokonca aj po toľkých rokoch sa ešte niekoľko dní hádajú, Melvina rozčuľuje Nancyino tiché rozprávanie, pretože ju poriadne nepočuje, a Nancy sa sťažuje na to, že jej manžel ju rád rozčuľuje. Ale bez ohľadu na tieto veci sa zjavne stále milujú.

Súčasné dni trávia so svojimi piatimi deťmi, dvanástimi vnúčatami a dvadsaťjeden pravnúčatami. Dúfame, že ich čaká veľa slnečných dní a naďalej budú zdieľať svoju lásku so všetkými naokolo.

anna.behning
Zdroj
Zdroj foto: anna.behning

Zdieľať článok

Back to Blog