Jej muž je na vozíku, ale aj napriek tomu ho miluje. Tento pár búra všetky predsudky

Back to Blog

Jej muž je na vozíku, ale aj napriek tomu ho miluje. Tento pár búra všetky predsudky

Hviezdy Youtube, Hannah Aylward a Shane Burcaw dokumentujú všetko, od prvého rande až po ich každodenný život. 

Shane má spinálnu svalovú atrofiu a v dôsledku toho, nie je schopný chodiť ani používať ruky. Jeho partnerka Hannah je vysoká vyšportovaná blondínka a kedysi bola vysokoškolskou plavkyňou. Nemá žiadne fyzické obmedzenia.

Aj keď sa to môže zdať nepravdepodobné, pár je očarený jeden druhým a nemajú problém podeliť sa o svoju lásku so svojimi fanúšikmi na internete. Dokonca zverejňujú aj podrobnosti o ich intímnom vzťahu. Odpovedajú fanúšikom na otázky o sexe a o tom, ako ich ovplyvňuje Shaneova choroba.

Ich kanál s názvom Squirmy and Grubs má viac ako 400 000 odberateľov. Ale ešte pred ich internetovou slávou si Shane vybudoval svoju vlastnú mediálnu slávu. Na vysokej škole založil blog s názvom „Laughing at My Nightmare“, ktorý si získal pôsobivú sledovanosť. Neskôr napísal knihu o svojom živote s rovnakým názvom.

V roku 2013 vytvorila hviezda The Office, Rainn Wilson krátky dokument o Shaneovi. O tri roky neskôr v roku 2016 bola Hannah študentkou vysokej školy a dokument našla online. Poslala e-mail Shaneovi a začali si spolu dopisovať. Zvyšok, ako sa hovorí, je už história.

Shane vydal druhú knihu s názvom „Strangers Think My Girl Friend Is My Nurse“ v roku 2019. V nej opísal, že napriek tomu, čo si ostatní môžu myslieť, jeho postihnutie posilnilo ich vzťah. ,,Kvôli svojmu postihnutiu som nútený okamžite ukázať svoju zraniteľnosť a náš vzťah je od začiatku oveľa intímnejší,” uvádza Shane.

V tom istom roku požiadal Hannah o ruku. Hoci Shane za normálnych okolností nemá obavy byť zraniteľný pred tisíckami fanúšikov na svojom kanáli YouTube, pre Inside Edition uviedol, že keď nastal čas opýtať sa jej rodičov, či by si ju mohol vziať, bol vystrašený. Našťastie jej rodičia mu nemohli byť väčšou oporou. Jej mama bola taká šťastná, že začala plakať.

,,Bolo to také rozkošné, vstala a silno ma objala a jej otec bol tiež veľmi šťastný,” uviedol Shane. ,,Takže mať takúto podporu pre mňa veľa znamenalo.”

Shane chcel, aby bola žiadosť o ruku pre Hannah skutočným prekvapením. Počkal, kým nebudú na večeri s jej rodinou, oslavujúc jej nedávne promócie. Čakal na ideálny okamih, aby ostali osamote.

Pár sa zosobášil na malej ceremónii v septembri 2020 a chcú, aby ich každý videl tak, ako sa vidia oni sami – normálne.

Shane uviedol pre PEOPLE. ,,Snažíme sa ľuďom ukázať, že náš život je normálny, a že jeho súčasťou je hlavne zábava a postihnutie je súčasťou nevedomosti, ktorej čelíme, ale neobmedzuje to náš život.”

Shane tiež zverejnil článok v TODAY s názvom „6 vecí, ktoré chcem, aby ste vedeli o našom vzťahu“. Uviedol body, ktoré chce, aby ľudia pochopili o jeho láske k Hannah. ,,Vzhľadom na rozšírené a hlboko zakorenené mylné predstavy o zdravotnom postihnutí majú ľudia tendenciu vidieť ma ako dieťa alebo ako niekoho, kto by nemohol mať romantický vzťah.”

Shane tiež chce, aby ľudia pochopili, že jeho vzťah nie je jedinečný a že stovky ďalších vzájomne prepojených párov zdieľali svoje vlastné príbehy po zhliadnutí filmu Squirmy and Grubs. ,,Spoločná téma týchto správ je jednoduchá, ale hlboká. Náš vzťah je taký normálny! Prečo to zvyšok sveta nevidí?”

Zaoberal sa aj ďalším bodom, ktorému sa možno veľa ľudí čuduje. „Mnohí naši diváci nesprávne predpokladali, že tým, že je Hannah so mnou sa prihlásila k životu bez detí.“ Objasnil, že majú uspokojivý intímny život a obaja chcú mať deti.

Shane tiež objasnil ďalšiu vec. „Hoci nemôžem umývať riad ani skladať bielizeň, prispievam k nášmu životu inými spôsobmi, ako napríklad dojednávaním stretnutí, vybavovaním telefonátov a vytváraním nákupných zoznamov.“

Zdroj

Zdieľať článok

Back to Blog