Ospravedlňujem sa, ak to moje nadmerné premýšľanie sťažuje

Back to Blog

Ospravedlňujem sa, ak to moje nadmerné premýšľanie sťažuje

vianocna zlava na lalala.sk

Mohol by si mi poslať správu iba s jedným alebo dvoma slovami a ja budem stále premýšľať o tom, čo to znamená. Mohol by si sa na mňa usmievať z preplnenej miestnosti a ja neprestanem premýšľať, čo ten pohľad znamenal. Priala by som si, aby som vedela, čo si ostatní myslia, pretože trávim toľko času skúmaním ich mysle.

Ospravedlňujem sa, ak nám moje prehnané premýšľanie sťažuje vzťah. 

Nesnažím sa spôsobiť drámu tam, kde žiadna neexistuje. Snažím sa chrániť svoje srdce.

Nechcem byť človekom, ktorý zostane zaskočený, keď ich partner podvádza. Nechcem prehliadnuť červené vlajky. Nechcem sa nechať strážiť. Radšej by som videla zradu. Radšej by som vedela, čo ma čaká.

Pretože sa obávam toho, čo by bolo , venujem príliš veľa pozornosti detailom. Všimnem si malú zmenu v tvojom tóne a namiesto toho, aby som predpokladala, že musíš byť unavený alebo mať stresujúci deň v práci, budem predpokladať, že si na mňa naštvaný. Že predo mnou niečo skrývaš. Že so mnou nechceš mať nič spoločné.

Vyzerám ako citlivka, pretože robím veľkú vec z niečo, čo by ani nemalo byť predmetom mojich myšlienok. Povieš zlý vtip a namiesto toho, aby som to nechala tak, rozmýšľam, čo znamenajú tvoje slová. Najmenší problém vo mne vzbudí pochybnosti, a vyvolá otázky, či so mnou vôbec ešte chceš niečo mať.

Som vždy pripravená na to, aby sa niečo pokazilo. Vždy som v napätí a pozorujem ľudí okolo seba, aby som sa pripravila na to, čo sa bude diať ďalej.

Aj keď vzťah ide úplne dobre, urobím si v hlave zoznam všetkých spôsobov, ako by sa mohol rozpadnúť. Mohol by si ma oklamať. Mohol by si ma podviesť. Mohol by si ma odkopnúť. Mohol by si mi rozbiť srdce a ja by som potom strávila roky pokúšaním sa znovu ho pozliepať. 

Keď mi svet prinesie priveľa šťastia naraz, mám podozrenie. Predpokladám, že sa stane niečo hrozné, aby som vyrovnala svoje emócie.

Keď som v sprche alebo v aute, v hlave sa s tebou hádam. Predstavujem si všetky veci, ktoré by si mi mohol povedať, keď hovoríme o skutočnosti. Mohla by som sa na teba náhodou naštvať, aj keď si ešte neurobili nič zlé. Mohla by som sa stať ešte viac paranoidnejšou.

Ospravedlňujem sa, ak stíchnem hneď po tom, čo sa stane najmenšia vec. Ospravedlňujem sa, ak to vyzerá, že vždy prehnane reagujem. Ospravedlňujem sa, ak mi moje preháňanie sťažuje lásku.

Snažím sa počúvať svoju hlavu namiesto srdca, pretože som sa už predtým zranila a mám strach, že sa to stane znova. Bojím sa, že odídeš. Bojím sa, že ma zlomíš ako všetci ostatní, ktorí prišli pred tebou. 

zdroj:wattpad.com

Zdieľať článok

Back to Blog