5 dôvodov, prečo si vo vzťahu robiť srandu jeden z druhého. Pomáha to pri…

Back to Blog

5 dôvodov, prečo si vo vzťahu robiť srandu jeden z druhého. Pomáha to pri…

vianocna zlava na lalala.sk

Korením každého vzťahu okrem iného, je jednoznačne aj smiech. Práve ten nám pomáha prekonať niekedy zložité situácie a povzniesť sa nad ne. Prečo je však také dôležité robiť si vo vzťahu srandu jeden z druhého?

Dnes vám chceme ukázať, prečo je doberanie si partnera vo vzťahu také dôležité.

1. Môže znížiť stres

Pravdepodobne ste už počuli o fráze, „smiech je najlepší liek“ a určite je. Uskutočnilo sa veľa výskumov o korelácii medzi smiechom a stresom. Môže to byť pre vaše telo a myseľ rovnako upokojujúce ako meditácia. Je menšia šanca, že sa s partnerom pohádate a namiesto toho budete tráviť viac času len vzájomným oceňovaním.

2. Buduje lepšie puto

Vy a váš partner sa určite nazývate vtipnými prezývkami a zdieľate vtipy, ktorým ľudia mimo vášho vzťahu nerozumejú. To je to, čo medzi pármi vytvára silnejšie puto, pretože je to len ich jedinečný tajný jazyk. Keď si páry vytvoria svoj vlastný tajný jazyk, prejavia si medzi sebou porozumenie a zdieľajú spôsob myslenia, čo zvyšuje ich pozitívne spoločné zážitky, dodáva smiech a radosť.

3. Posilňuje váš imunitný systém

Robiť si srandu zo seba vedie k spoločnému smiechu a smiech vedie k silnejšiemu imunitnému systému, vďaka ktorému ste menej náchylní na prechladnutie. Dokáže upokojiť napätie, spojiť vás s partnerom a pomôže vám zbaviť sa hnevu a úzkosti. Smiech vo vzťahu môže „zlepšiť imunitnú funkciu zvýšením kardiovaskulárnej aktivity“, takže je čas urobiť si srandu z nového účesu vášho partnera už dnes!

4. Vedie k väčšej príťažlivosti

Páry bývajú vo vzťahu spokojnejšie a vybudujú si silnejšiu príťažlivosť, keď si zo seba robia srandu. Vtipné poukazovanie na nedostatky toho druhého môže viesť k tomu, že si budú bližší a ich intimita sa zvýši.

To, ako zvládate to, že vás niekto vysmeje, je dôležité pre to, aký šťastný môže byť váš vzťah. V opačnom prípade, ak sa človek bojí, že sa mu bude niekto smiať, môže viesť k tomu, že svojmu partnerovi nebudú dôverovať.

5. Vedie to k lepším argumentom

Každý pár sa občas poháda, je to nevyhnutné a do určitej miery úplne normálne. Pre úzkostlivú osobu, je počas hádky používanie vnútorných vtipov a vtipných komentárov utešujúce a v dôsledku toho spája pár a vedie k šťastnejšiemu výsledku.

 

Zdroj

Zdieľať článok

Back to Blog