Matka malej Winry sa snaží zvýšiť povedomie o zriedkavom kožnom ochorení, ktoré má jej dcéra

Back to Blog

Matka malej Winry sa snaží zvýšiť povedomie o zriedkavom kožnom ochorení, ktoré má jej dcéra

VLOŽIŤ TITULNÚ FOTKU

Pokiaľ budeme akceptovať a vážiť si tých, ktorí sú nejakým spôsobom odlišní, tento svet by bol skvelým miestom.

Keď malú Winry privítali na svete, rodičia si všimli škvrnu na jej tvári. Najprv si mysleli, že ide o modrinu, ale lekári im povedali, že dieťa sa narodilo s vrodenými melanocytovými névmi, extrémne zriedkavým materským znamienkom.

„Keď mi ju prvýkrát podávali, myslela som si, že je to modrina. Potom sme s manželom rýchlo pochopili, že to nebola modrina,“ uviedla mama Nicole Hall pre Good Morning America.

Podľa správy z nemocnice a od renomovaných odborníkov, tento stav spôsobuje svetlohnedé až čierne škvrny, ktoré sa môžu objaviť rôznymi spôsobmi a na rôznych častiach tela.

Mať toto materské znamienko znamená, že existuje potenciálne riziko vzniku melanómu, typu rakoviny kože. Aj keď je toto riziko relatívne nízke, Nicole vždy dbá na to, aby si Winry nasadila na hlavu klobúk, bola natretá opaľovacím krémom s vysokým faktorom kedykoľvek sú vonku na slnku a snaží sa dodržiavať všetky preventívne opatrenia.

Winryini rodičia sú si vedomí toho, že keď ich dievčatko vyrastie a pravdepodobne aj neskôr v živote, budú ju prenasledovať zvedavé pohľady okolia. Urobia všetko, čo je v ich silách, aby pomohli zvýšiť povedomie o CMN.

„Pre veľa ľudí je to prvýkrát, čo vidia takéto materské znamienko, ako je jej, a preto chcem zdieľať jej fotky,“ uvádza Nicole. Winry je šťastné a zdravé dievčatko a jej mama a otec dúfajú, že keď si uvedomí svoje materské znamienko, prijme ho ako svoju súčasť a bude si vážiť svoju odlišnosť.

„Vyžaruje z nej radosť. Takmer vždy sa smeje alebo kričí. Je to najšťastnejšie dieťa, aké som kedy videla,“ prezrádza šťastná mama.

Prostredníctvom svojich videí na TikToku, ktoré obsahujú teraz 13-mesačnú Winry, sa Nicole dostáva k množstvu ľudí a šíri povedomie o tomto ochorení. Už ich kontaktovali ďalší rodičia, ktorých deti majú CMN, medzi nimi aj rodina z Brazílie, ktorej syn má takmer identické materské znamienko ako Winry.

Zdroj

Zdieľať článok

Back to Blog