14 rád, ktoré pomôžu každej žene nájsť dokonalý parfum a voňavku

Back to Blog

14 rád, ktoré pomôžu každej žene nájsť dokonalý parfum a voňavku

Schopnosť vybrať si parfum, ktorý dokonale odráža vašu osobnosť, si vyžaduje skutočné zručnosti. Bohužiaľ, kým nájdete parfém, ktorý vám najviac vyhovuje, budete musieť vyskúšať desiatky iných vôní. Našťastie existuje niekoľko tipov a trikov, ktoré vám môžu pomôcť minimalizovať proces vyhľadávania a pomôcť vám nájsť parfum, ktorý vás nikdy neomrzí.

Zostavili sme niekoľko rýchlych pokynov, ktoré vám pomôžu zorientovať sa v parfumérii a nakoniec nájsť vôňu, ktorú ste hľadali.

Ako sa pripraviť na výber parfumu

www.unsplash.com

Aj keď to môže znieť zvláštne, mali by ste sa pripraviť doma predtým, ako pôjdete do parfumérie. Proces hľadania bude oveľa plynulejší, ak už viete o rôznych typoch aróm a o tom, ktoré preferujete. Predtým, ako vstúpite do parfumérie, zvážte nasledovné:

  • Zahoďte všetky predsudky a vyhoďte z hlavy všetky reklamy, ktoré ste videli v televízii. Pamätajte, že v prvom rade si vyberáte vôňu, nie krásny obal alebo flakón. Vôňa, ktorú milujete, sa možno skrýva v tej najjednoduchšej fľaštičke v obchode.
  • Navštívte parfumériu sami. Pomôže vám to neponáhľať sa a umožní vám vybrať si parfum, ktorý bude spĺňať vaše osobné preferencie.
  • Parfém by ste si nemali vyberať v zhone alebo po dlhom pracovnom dni. Nezabudnite navštíviť obchod, keď ste v dobrej a pozitívnej nálade.
  • Ak ste vyskúšali 3-4 vône a žiadna vám nevyhovuje, je lepšie hľadanie zastaviť a pokračovať v ňom na druhý deň. Keďže váš nos je už unavený, nedokáže úplne posúdiť zloženie každej arómy.

Ako správne ovoniavať vône v parfumérii

www.unsplash.com
  • Ak chcete vyskúšať neznámu vôňu, najskôr ju naneste na papierik, ktorý sa nachádza vo všetkých dobrých parfumériách. Nemá zmysel vdychovať vôňu z viečka alebo ju striekať do vzduchu.
  • Páčil sa vám parfém? Perfektné! Teraz si ho musíte priložiť na zápästie a chvíľu počkať. Kompozícia arómy sa bude otvárať postupne. Trvá viac času, kým sa otvorí na studenej pokožke a menej času na horúcej pokožke.
  • Prečo práve zápästie? Pulz na zápästí človeka pomáha vôni lepšie sa rozvinúť. Navyše je dosť ďaleko od nosa a zabráni narušeniu zloženia arómy.
  • Mimochodom, zrnková káva, ktorá sa nachádza na každom rohu parfumérie, vám nepomôže v boji s únavou z vône. Bude efektívnejšie piť studenú vodu alebo dýchať čerstvý vzduch.

Od čoho závisí dlhotrvajúci účinok parfumu?

www.lalala.sk

Jednou z vecí, ktoré ovplyvňujú dlhotrvajúci účinok parfumovej kompozície, je koncentrácia aromatických zlúčenín. Čím je vyššia, tým je parfum bohatší a na vašej pokožke vydrží dlhšie.

  • Eau fraîche: koncentrácia – 1%–3%, trvá menej ako 2 hodiny
  • Eau de Cologne: koncentrácia – 2%–4%, vydrží až 2 hodiny
  • Toaletná voda: koncentrácia – 5%–15%, vydrží až 4 hodiny
  • Eau de Parfum: koncentrácia – 15%–20%, vydrží až 5–6 hodín
  • Parfém: koncentrácia – 20%–30%, vydrží až 10 hodín

Dlhotrvajúci účinok závisí aj od poznámok, ktoré toto zloženie má. V zásade arómy zahŕňajú 3 zlúčeniny:

Vrchné tóny sú tóny, ktoré cítime, keď prvýkrát ucítime parfum. Najčastejšie sú to svieže a citrusové vône. Zvyčajne trvajú 1 hodinu alebo menej.

Stredné tóny (alebo srdcové tóny) sú definované spôsobom, akým sa vôňa rozvíja. Ovocné, vodné a kvetinové vône sú typickými prvkami tejto skupiny.

Základné tóny určujú, ako dlho parfum vydrží. Navyše sú považované za jadro každej vône, ktorá dáva vôni jej hĺbku. Zvyčajne sú tvorené pižmovými vôňami.

Základ pre citrusové a svieže vône je zvyčajne ľahký, čo spôsobuje, že parfum nie je taký dlhotrvajúci, zatiaľ čo pižmové vône majú ťažší základ, vďaka čomu zostane tento druh parfumu na pokožke dlhšie.

Ako správne aplikovať parfum

www.unsplash.com
  • Akákoľvek vôňa má tendenciu stúpať pri odparovaní. Preto je lepšie aplikovať ho do záhybov kolien, lakťov, zápästí a členkov. Ak ste zvyknutí nastriekať si parfum na krk, aplikujte ho na oblasť krčnej tepny.
  • Aby bolo vôňu cítiť dlhšie, je lepšie pokožku pred aplikáciou parfumu navlhčiť. Pleťová voda z rovnakej skupiny produktov ako váš parfém sa bude skvele hodiť. Bude však fungovať aj akýkoľvek iný krém bez zápachu.
  • Ak si parfém bežne nanášate na zápästia, radšej si potom počas dňa neoplachujte vodou. Nie preto, že by to mohlo narušiť zloženie, ale preto, že sa zvyšuje teplota vašej pokožky a tým aj odparovanie parfumu.
  • A pamätajte, väčšie množstvo aplikovaného parfumu nepredĺži životnosť vašej vône. Jediné, čo dokáže, je odpudzovať ostatných.

Úžasný Lalala Parfum a tester 

Vedela si, že dobrá vôňa ťa spraví šťastnou a má pozitívny vplyv na tvoju náladu? Predstavujem ti horúcu novinku Lalala SLADKÁ, ktorá takú moc má! Stačia dve streknutia Lalala parfumu a budeš v siedmom nebi ako keď ti odpíše tvoja láska alebo keď nájdeš krásne topánky v zľave.

Nepreháňam. Mojimi rukami a nosom prešlo veľa voňaviek a okúsila som aj rôzne vône mužov, ktoré by dostali každú ženu. Lalala parfum patrí bezpochyby medzi to najlepšie. A toto nie je žiadna platená neoznačená reklama.

Parfum Lalala SLADKÁ nesie nádych sladkej vôňe, ale nie tak sladkej ako rečičky mužov, ktorými sa ťa snažia dostať. Parfum je vhodný pre všetky sebaisté ženy plné životnej energie a optimizmu. Voňavka Lalala SLADKÁ je eau de parfum, takže si môžeš byť istá, že ti vydrží poriadne dlho. A čo v nej môžeš cítiť?

Čierne ríbezle, kvety pomaranča či ružové korenie. Srdce voňavky však tvorí jasmín a čokoláda. Ak si nie si celkom istá, či sa ti vôňa bude páčiť, vyskúšaj najprv tester. Ale ver mi, že od toho je len malý krôčik k samotnému objednaniu. 

Lalala voňavku si objednáš na tomto odkaze ❤️

Zdroj

Zdieľať článok

Back to Blog