Štúdia tvrdí, že otcovia sú k dcéram pozornejší. TOTO JE DÔVOD

Back to Blog

Štúdia tvrdí, že otcovia sú k dcéram pozornejší. TOTO JE DÔVOD

vianocna zlava na lalala.sk

Otcovia sú jedni z najdôležitejších ľudí na svete. Starajú sa o svoje deti, vychovávajú ich a čoraz častejšie sa stávajú rodičmi, ktorí zostávajú doma. Ukázalo sa však, že venujú väčšiu pozornosť svojim dcéram a ich správanie je pod vplyvom pohlavia ich detí.

Jedna štúdia prišla s neočakávanými výsledkami interakcií otcov so svojimi deťmi.

Štúdie sa zúčastnilo 52 otcov synov alebo dcér vo veku 1-2 roky. Výskumníci sledovali, ako otcovia interagovali so svojimi deťmi, a urobili snímky ich mozgu magnetickou rezonanciou. Zistili, že pohlavie dieťaťa má priamy vplyv na to, ako bude vyzerať vzťah s ich otcom.

Trávenie času s otcom

Po prvé, otcovia dcér spievajú častejšie ako otcovia synov, zatiaľ čo otcovia synov sú viac zapojení do rôznych hier. Vďaka tomu sú chlapci medzi rovesníkmi obľúbenejší.

Reakcia otcov na emócie

Otcovia majú väčšiu odozvu na šťastné tváre svojich dcér. Otcovia synov, ale viac reagovali na ich neutrálny výraz tváre. To môže znamenať, že muži s dcérami si viac užívajú pohľad na šťastné tváre svojich detí ako tí so synmi.

Reč otcov

Otcovia sa dokonca so svojimi deťmi rozprávajú inak. Oteckovia so svojimi synmi používajú jazyk úspechu. So svojimi dcérami sa však viac rozprávajú o svojich emóciách a používajú analytický jazyk. Takáto komunikácia môže u dievčat viesť k spokojnosti s telom a tiež im môže priniesť akademický úspech.

Pozornosť od otca

A v neposlednom rade sú otcovia angažovanejší a citlivejší voči dcéram ako synom. Viac si všímajú dievčatá a ich smútok. Dievčatám to môže pomôcť lepšie rozvíjať empatiu, no z chlapcov sa môžu stať emocionálne uzavretí dospelí.

Láska je odpoveď

Ako vidíte, tieto zdanlivo malé detaily a činy môžu mať obrovský vplyv na budúci život dieťaťa. Samozrejme, každý rodič si vyberie spôsob výchovy svojho potomka. Ale stojí za to si uvedomiť, že pohlavie nie je všetko a láska je oveľa dôležitejšia.

Zdroj

Zdieľať článok

Back to Blog