9 prekvapivých vlastností, ktoré muži a ženy skutočne považujú za príťažlivé

Back to Blog

9 prekvapivých vlastností, ktoré muži a ženy skutočne považujú za príťažlivé

Väčšina z nás si myslí, ak máme vráskavú pokožku, medzeru medzi zubami alebo krivý nos, že sme automaticky neatraktívni. No zdanie môže klamať.

Ponúkame vám zoznam fyzických vlastností, ktoré niektorí ľudia môžu považovať za nedostatky a iní za silné stránky.

1. Vysoké čelo

Vysoké čelo nemusí nevyhnutne naznačovať inteligenciu, ale v priebehu rokov sa vykonalo množstvo výskumov, ktoré dokazujú, že ľudia s vysokým čelom sú v riešení problémov a logických úloh lepší. Niektorí hovoria, že vďaka tomu vyzeráte mladšie a roztomilejšie.

2. Nízka výška

Štúdia dospela k záveru, že šťastie manželky je spojené s väčším výškovým rozdielom. Táto vlastnosť je však atraktívna len na začiatku, pretože neskôr sa vo vzťahu môžu objaviť ďalšie problémy, ktoré môžu spôsobiť ukončenie vzťahu.

3. Veľký nos

Existuje niekoľko stereotypov, ktoré súvisia s proporciami tváre, nosa a brady a inteligenciou u mužov aj žien. Úzka tvár s tenšou bradou a väčším nosom je stereotypne vnímaná ako osoba s vyššou inteligenciou, zatiaľ čo širšia tvár s veľkou bradou a malým nosom je vnímaná ako osoba s nižšou inteligenciou.

4. Vrásky

Ľudia s vráskami okolo očí, sú považovaní za atraktívnejších a inteligentnejších. Sú vnímaní ako „autentickejší, intenzívnejší, spontánnejší“ a zábavnejší.

5. Špicaté uši

Špicaté uši sa dlho považovali za chybičku krásy, no teraz sa ľudia už nesnažia ich skrývať. V Číne tento znak považujú za šťastný a vďaka tomu, tvár vyzerá menšia, a človek celkovo pôsobí inteligentnejšie.

6. Okuliare

Ženy, ktoré nosia okuliare, sú pre mužov vnímané ako žiaduce a zmyselné. Dodáva žene „príťažlivosť“, pretože odhaľuje zmysel pre inteligenciu a intelekt.

7. Postava typu ,,dad bod”

Je to typ postavy muža, ktorý je považovaný za fit, ale nie je svalnatý ani štíhly. Má možno pár kíl navyše, ale je tiež v dobrej forme.

Výskumy ukazujú, že 78 % žien si myslí, že tento typ postavy znamená, že muž je sebavedomý, šťastný a vie sa o rodinu postarať. Nielen to, ženy tiež považujú tento typ postavy za atraktívny.

8. Husté obočie

Výskum ukazuje, že ženy, ktoré majú husté obočie, sú príťažlivejšie pre mužov, ktorí hľadajú dlhodobý vzťah a dokonca manželstvo.

9. Medzera medzi zubami

Medzera medzi zubami začala byť taká atraktívna, že ľudia majú tendenciu si zväčšovať túto medzeru, aby bola viditeľnejšia. Žena s touto jedinečnou vlastnosťou je tiež považovaná za krásnu a žiaducu.

 

Zdroj

Zdieľať článok

Back to Blog