Zoznámte sa s lekárkou, ktorá búra všetky štandardy, ktoré existujú v našich hlavách

Back to Blog

Zoznámte sa s lekárkou, ktorá búra všetky štandardy, ktoré existujú v našich hlavách

vianocna zlava na lalala.sk

Sarah Gray, 31-ročná lekárka je zároveň „najviac potetovanou lekárka na svete“.

Je živým dôkazom toho, že knihu nemôžete súdiť podľa obalu, a že tvorivé sebavyjadrenie neznamená, že nemôžete byť dobrý lekár. Navyše jej neobvyklý vzhľad jej niekedy dokonca pomáha pri práci s pacientmi.

Doktorka Sarah sa definuje ako najpestrejšia lekárka pracujúca v nemocnici Royal Adelaide ako stážistka. Je na ceste stať sa ortopedickým chirurgom.

Ako bývalá modelka Inked Magazine Australia / New Zealand a Miss Inked Australia sa Sarah stala populárnou pred rokmi a v súčasnosti má tisíce sledovateľov na sociálnych sieťach.

Keď bola Sarah modelkou, bola tiež študentkou lekárskej fakulty na univerzite v Adelaide, ktorú absolvovala minulý rok. O medicínu sa začala zaujímať už ako dieťa, pretože aj jej otec bol lekárom a jej najväčším vzorom.

Dr. Gray zdieľa, že svoje prvé tetovanie si dala urobiť, keď mala iba 16 rokov, a teraz je potetovaná od hlavy po päty, až na svoju tvár. Pôvodne to bol iba nápad, ktorý mal zaznamenávať dôležité obdobie jej života a bol od konkrétneho umelca. Potom sa však nechala uniesť myšlienkou tvorivého prejavu na svojom tele.

Keď Sarah komentuje, ako jej neobvyklý vzhľad ovplyvňuje jej prácu, odpovedá, že niekedy to pomôže prelomí ľady.

Firemná politika v oblasti medicíny zakazuje urážlivé tetovania. Sarah ich však nemá. Pravidlá by sa možno líšili v súkromných lekárskych strediskách, ale doktorka má na rukách, prstoch a krku viditeľné iba farebné ornamenty, čo pri práci pre verejnú nemocnicu nie je prekážkou.

Pokiaľ ide o vzťahy s kolegami, doktorka Gray pripúšťa, že sa nikdy necítila diskriminovaná, pretože v medicíne je najdôležitejšie to, aký dobrý ste ako špecialista. 

Aj keď doktorka Greyová nikdy nebola násilne diskriminovaná, podelila sa o jednu svoju najhoršiu skúsenosti s diskrimináciou. Sarah a jej manžel mali rezervovaný stôl v reštaurácii, no boli požiadaní, aby opustili podnik, kvôli ich výzoru, a to sa stalo na viacerých miesta v ten istý deň. Mladá lekárka považuje za prekvapujúce, že v modernom svete sú ľudia stále posudzovaní podľa vzhľadu.

Sarah Gray je jednou z najvýraznejších modeliek v austrálskej komunite a je živým príkladom toho, že telo takmer celé pokryté tetovaním nie je prekážkou na ceste stať sa skvelým chirurgom.

Zdroj: www.brightside.me
Zdroj foto: © rosesarered_23 / instagram

Zdieľať článok

Back to Blog