Ako dnes vyzerá 10 vedľajších postáv z Harryho Pottera? Spoznali by ste ich?

Back to Blog

Ako dnes vyzerá 10 vedľajších postáv z Harryho Pottera? Spoznali by ste ich?

Verte tomu alebo nie, je to už 20 rokov od vydania prvého dielu ságy o Harrym Potterovi. Harry Potter bol ságou, vďaka ktorej sme sa opäť všetci zamilovali do mágie.

Dnes by sme vám radi predstavili niekoľko vedľajších postáv, ktoré sa počas natáčanie objavili v niektorom z dielov.

1. Arthur Weasley: Mark Williams

Samozrejme, že nemôžeme vynechať Arthura Weasleyho. Ronov otec pracoval na Ministerstve a robil výskum o živote muklov. Vždy podporoval a vítal Harryho ako člena svojej rodiny. Herec Mark Williams je známy ako britský komik a zahral si tiež hlavnú úlohu v populárnom seriáli BBC, The Fast Show.

2. Fleur Delacour: Clémence Poésy

S Fleur Delacour sme sa prvýkrát stretli vo štvrtom pokračovaní, kde sa zúčastnila Turnaja troch čarodejníkov. Potom sa Fleur vydala za najstaršieho z bratov Weasleyovcov, Billa. Francúzska herečka Clémence Poésy pokračovala vo svojej kariére vo filmovom priemysle. Medzi jej najnovší film, v ktorom si zahrala je Tenet.

3. Viktor Krum: Stanislav Ianevski

Rovnako ako Fleur Delacour, aj Viktor Krum bol jedným z účastníkov Turnaja troch čarodejníkov. Bol tiež známym hráčom metlobalu. Možno si ho pamätáte ako lámača ženských sŕdc, a tiež ako postavu, ktorá sa snažila dobyť Hermionino srdce. V skutočnosti sa však v príbehu objavil naposledy na svadbe Fleur a Billa Weasleyovcov. Túto postavu stvárnil Stanislav Ianevski, bulharský herec, ktorý po úlohe v ságe o čarodejníkovi pokračoval v práci na niekoľkých ďalších filmoch. Jedným z najznámejších filmov, na ktorých sa podieľal, je Resistance.

5. Dean Thomas: Alfred Enoch

Od prvého filmu a počas celej ságy mal Harry pár nezabudnuteľných spolubývajúcich. Jedným z nich bol Dean Thomas, ktorého stvárnil Alfred Enoch. Herec je napoly Angličan a napoly Brazílčan. V priebehu rokov sa stal populárnejším, najmä potom, čo bol obsadený do jednej z hlavných úloh v seriáli How to Get Away With Murder. Objavil sa aj v Sherlockovi a v Troy: Fall of a City.

5. Seamus Finnigan: Devon Murray

Seamus bol ďalší z Harryho spolužiakov, ktorý s ním, nie vždy súhlasil. Seamus bol v skutočnosti Deanov najlepší priateľ a dokonca mali spoločnú izbu. Hral ho herec Devon Murray.

6. Madame Olympe Maxime: Frances de la Tour

Frances de la Tour priniesla Madame Maxime na veľké plátno. Maxime bola riaditeľkou dievčenskej školy a tiež jedinou ženou, o ktorú mal Hagrid záujem. V roku 2006 získala cenu Tony za najlepšiu herečku v hlavnej úlohe, za výkon vo filme The History of Boys. Neskôr vo svojej kariére vystupovala vo filme Alici v ríši divov a Enola Holmes na Netflixe.

7. Profesorka Sproutová: Miriam Margolyes

Profesorka Sproutová vyučovala na Rokfortskej škole mágie zvláštny predmet, herbológiu. Bola tiež vedúcou Bifľomoru a vždy bola vnímaná ako milá a priateľská učiteľka. Miriam Margolyes, herečka, ktorá mala na starosti túto postavu, študovala angličtinu na Cambridge University. Zábavným faktom je, že otvorene priznala, že nemala rada herca Richarda Harrisa, ktorý hral Dumbledora v prvých častiach ságy.

8. Profesorka Trelawneyová: Emma Thompson

Sybill Trelawneyová bola učiteľkou veštenia na Rokfortskej škole. Bola to osoba, ktorá vyslovila proroctvo o tom, ako Harry a ostatní porazia toho, ktorého nemožno menovať. Túto postavu stvárnila Emma Thompso, ktorá má na konte ocenenia ako Zlatý glóbus, BAFTA a stala sa tiež oscarovou herečkou. Thomson, okrem toho, že je jednou z najznámejších britských herečiek na svete, je známa aj svojou vášnivou oddanosťou k environmentálnym záležitostiam. Pri mnohých príležitostiach podporila niekoľko kampaní proti klimatickým zmenám.

9. Alastor “Mad-Eye” Moody: Brendan Gleeson

Zo všetkých profesorov, ktorých mal Harry počas študentských čias na Rokforte, bol Alastor „Mad-Eye“ Moody jedným z najzvláštnejších. Od jeho nedbalého vzhľadu a falošného skleneného oka až po jeho neúctivý postoj, na ňom nebolo nič obyčajné. Keď herec neúčinkuje vo filmoch, rád si zahrá na mandolíne alebo husliach. Objavil sa v mnohých filmoch, vrátane filmu Scorseseho, Gangs of New York.

10. Rita Skeeter: Miranda Richardson

Pravdepodobne si pamätáte túto zvedavú reportérku, ktorá sa objavovala počas celej ságy. Vždy hľadala trápne príbehy, o ktorých by mohla písať v novinách alebo v knihách. Volala sa Rita Skeeter a hrala ju slávna britská herečka Miranda Richardson. Táto postava sa objavovala veľmi zriedkavo, no vždy na seba rada upozorňovala svojou exotickou osobnosťou a bujarým štýlom.

Zdroj

Zdieľať článok

Back to Blog