Štúdia dokázala, že ak svojmu psíkovi poviete, že ho milujete, zvýši sa mu tep

Back to Blog

Štúdia dokázala, že ak svojmu psíkovi poviete, že ho milujete, zvýši sa mu tep

Sme si istí, že nie sme jediní, na koho sa okoloidúci pri rozhovore s vlastným psom pozerajú naozaj divne. Štúdia uznávaných vedcov dokázala, že štvornohí miláčikovia nám skutočne rozumejú. Najnovšia štúdia dokonca potvrdila, že je fyzicky dokázané, že reagujú na to, čo im hovoríme.

Energické vrtenie chvostom zo strany na stranu, podľa najnovších poznatkov znamená, že vnímajú čo im hovoríme a ich srdcový tep sa zvýši v momente, keď im povieme, že ich milujete.

V štúdii uskutočnenej spoločnosťou Canine Cottage sa zistilo, že srdcový tep psov sa zrýchli o 46,2%, keď im niekto povedal, že ich miluje. Naopak, pri maznaní sa, došlo k zníženiu srdcového tepu o 22,7%, čo dokazuje, že to na nich, rovnako ako aj na nás, má upokojujúci vplyv.

Canine Cottage tiež identifikovala 10 spôsobov, ako psy prejavujú náklonnosť. Okrem oblizovania je to aj skákanie a ležanie na chrbte.

Zdroj: Pexels

Štúdia taktiež prišla s novým šokujúcim poznatkom. Psy vraj ničia veci z toho dôvodu, že nás majú radi. Canine Cottage vysvetlila: ,,Verte tomu alebo nie, toto je prejav ich lásky. Psy to robia na to, aby upútali vašu pozornosť. Ak to urobia vtedy, keď sú sami doma, znamená to, že im chýbate. 

Pri žuvaní vecí sa uvoľňujú endorfíny, ktoré sa uvoľňujú vtedy, ak predmet, ktorý žujú, vonia ako človek, ktorého zbožňujú. Ďalším spôsobom, ktorý je formou prejavenia náklonnosti, je to, že k vám prídu počas chvíľ, ked’ vás niečo bolí. Psy vo vás cítia istotu a prídu k vám dokonca aj vtedy, ked’ sa cítia zle oni.”

 

Zdroj: Pexels

Je zrejmé, že láska, ktorú si prejavujú majitelia a ich psy je vzájomnou láskou. Canine Cottage zaznamenal aj zvýšenie srdcového tepu človeka v momentoch, kedy trávi čas so psíkom. Ďalšia nedávna štúdia dokázala, že väčšina majiteľov dokáže zrušiť plány s priateľmi len preto, aby mohla stráviť čas so psom.

Zdroj: unilad.co.uk

Zdieľať článok

Back to Blog