„Ako to začalo vs. Ako to dopadlo.“ 15 obrázkov, ktoré nemajú chybu

Back to Blog

„Ako to začalo vs. Ako to dopadlo.“ 15 obrázkov, ktoré nemajú chybu

vianocna zlava na lalala.sk

Mnoho z nás pochádza zo skromných pomerov. Tvrdo pracujeme a preto máme plné právo byť hrdí na svoje úspechy. Je však dôležité pamätať na to, odkiaľ sme prišli. Drží nás to pri zemi a neberieme veci ako samozrejmosť.

Práve tomu je venovaný najnovší trend. Ľudia uverejňujú príspevky „ako to začalo a ako to dopadlo“, zdieľajú fotografie pred a po úspechu.

# 1

atiralyons

# 2

ESPNFC

Podľa výskumu Carey Morewedgeovej, profesorky marketingu na Bostonskej univerzite, majú ľudia v západnej kultúre tendenciu interpretovať súčasné udalosti negatívne a často uprednostňujú minulosť. Je to preto, že naše autobiografické spomienky sú vysoko naprogramované na pozitivitu.

Keď premýšľame o minulosti, väčšinou si spomenieme na pozitívne skúsenosti. Toto sa nazýva „ružová retrospektíva“ alebo „zaujatosť nostalgie“.

# 3

hammih

Aj historici sa stávajú obeťou tejto pasce. Môže to viesť k ligotavým pojmom ako „pozlátený vek“, hovorí Erika Harlitz-Kern, historička z Florida International University v Miami. Napríklad v amerických dejinách pozlátený vek označuje obdobie medzi rokmi 1870 a 1900, keď priemyselná revolúcia vyústila do obrovského pokroku v oblasti technológií, kultúry a umenia.

# 4

MercedesBenzUSA

„Ale toto časové obdobie bolo tiež časom sociálnej nerovnosti, veľkej chudoby a pokračujúcej genocídy a presídľovania domorodých Američanov,“ zdôraznila Erika Harlitz-Kern.

Vyzerá to, že vždy budeme čeliť určitým problémom. Takže sa skutočne musíme naučiť, ako s nimi zaobchádzať a nedovoliť, aby nás porazili. Citovať Ernesta Hemingwaya, „človek nie je stvorený na porážku. Človeka možno zničiť, ale nie poraziť.“

# 5

SLAYLLENA

#6

_JaNyeAiko

#7

espnW

#8

_vonnn8

#9

mehnaaaaz

#10

UConnWBB

#11

LilNasX

#12

Falana_Dikana

#13

Ahir_belivess

#14

YonceVocals

#15

YonceVocals
Zdroj: www.boredpanda.com

 

Zdieľať článok

Back to Blog