Chlapčekovi, ktorému diagnostikovali „syndróm nerozčesateľných vlasov“ si získal naše srdcia

Back to Blog

Chlapčekovi, ktorému diagnostikovali „syndróm nerozčesateľných vlasov“ si získal naše srdcia

Tento stav sa vyskytuje u detí vo veku od 3 mesiacov do 12 rokov a vyznačuje sa tým, že ich vlasy sa nedajú rozčesať.

Locklan Samples je chlapec s týmto zriedkavým stavom a jeho rozcuchané vlasy roztopia aj tie najchladnejšie srdcia.

Milujeme jedinečných ľudí a veríme, že by mali byť hrdí na to, čím sú odlišní a Locklan je určite jedným z týchto ľudí.

Syndróm nerozčesateľných vlasov je zriedkavé genetické ochorenie vlasov. Korienky vlasov majú trojuholníkový tvar, čo im dodáva funky vzhľad. Na svete je len 100 potvrdených prípadov, no Locklanovi rodičia vedia, že existuje viac prípadov, a preto sa snažia šíriť povedomie. UHS sa tiež označuje ako syndróm Spun Glass Hair.

Je smiešne, že jeho rodičia netušili, že to má až do minulého roka. Neznámy chlap im napísal na Instagram a spýtal sa, čo je to za syndróm, ktorý má Locklan. Jeho mama o tom nikdy predtým nepočula, a tak ich detská lekárka poslala ku špecialistovi dermatológovi a vtedy sa dozvedeli o jeho diagnóze.

Je dôležité vedieť, že tento stav je bezpečný a Locklan je úplne zdravý. Jediný spôsob, akým sa jeho život líši od života ostatných detí, je pozornosť, ktorú dostáva, čo je hlavne pozitívne.

Podľa Locklanovej mamy ešte nevie, že je jedinečný. Jeho rodina však dbá na to, aby jemu a jeho bratovi stále hovorili, akí sú výnimoční, a že by mali byť vždy hrdí na veci, vďaka ktorým vynikajú. A to by mali robiť aj všetci ostatní!

Malý Locklan už zažíva život v centre pozornosti, keď ho ľudia zastavujú a chcú sa s ním vyfotiť ako s ostrieľanou miestnou celebritou. Jeho rodina veľmi túži po šírení povedomia o jeho stave. Naozaj veria, že je v poriadku byť „iný“.

Zdroj
Zdroj foto: Instagram

Zdieľať článok

Back to Blog