18-ročná modelka s Downovým syndrómom hviezdi v novej kampani Gucci

Back to Blog

18-ročná modelka s Downovým syndrómom hviezdi v novej kampani Gucci

vianocna zlava na lalala.sk

Väčšina z nás bola rokmi prinútená veriť, že módny biznis má miesto len pre tých najdokonalejšie vyzerajúcich ľudí.

Samozrejme, toto je nesprávne. Čo znamená dokonalosť, môže byť pre každého odlišné a každý človek je dokonalý svojím vlastným spôsobom. Našťastie sa zdá, že módny priemysel to konečne začína chápať. Výsledkom je, že v kampaniach veľkých značiek teraz vidíme rôzne druhy krásy.

Ellie Goldstein je 18-ročné dievča s Downovým syndrómom z Essexu vo Veľkej Británii. Ellie je tiež jednou z najznámejších modeliek značky Gucci a jeden príspevok na Instagrame vygeneroval viac ako 800 000 „páči sa mi to“!

Ellie bola vybraná pre kampaň Gucci Beauty Glitch Campaign a zúčastnila sa Gucci Beauty and Photo Vogue Festival.

V roku 2019 začala spoločnosť hľadať nový model, ktorým by prezentoval svoju líniu make-upu. Ellie bola tvár, ktorú hľadali. Kampaň zameraná na maskaru L’Obscur bola nakoniec spustená v júni 2020.

Ellie teraz vidí, ako sa jej sny stávajú skutočnosťou, vďaka novej a inkluzívnejšej vízii módneho priemyslu. Mladú modelku zastupuje agentúra Zebedee Management, ktorá je zameraná na zastupovanie modeliek so špeciálnymi potrebami.

„Naše modely sú nádherné! Žiadne keby, žiadne ale, žiadne výhovorky. Talentu a kráse nezáleží na tom, koľko máte nôh a v akom stave ste sa narodili,“ uvádza agentúra na svojom webe.

Zebedee má za cieľ predefinovať, čo je v skutočnosti „dokonalosť“ v kráse. ,,Ako špecializovaná modelingová agentúra sme nadšení z predefinovania dokonalosti krásy, postihnutia a rozmanitosti.” Agentúra verí, že so správnymi príležitosťami a podporou sa „úžasným ľuďom môžu stať úžasné veci“.

A presne to sa stalo Ellie. Modelka sa stala obrovským hitom u sledovateľov značky Gucci na Instagrame. Nielen to, ale Ellie si získala aj pozornosť médií a niekoľkokrát s ňou robili rozhovory v televízii a v časopisoch. Dokonca sa dostala na titulnú stranu GLAMOUR.

Ellieina rodina je veľmi hrdá na úspechy svojej dcéry: „Všetci sme neskutočne hrdí na Ellie a všetky tie krásne komentáre, ktoré mala na Gucciho Instagrame,“ uviedla pre Channel5 News jej mama Yvonne. ,,Vždy milovala byť v centre pozornosti a pred kamerou, je veľmi sebavedomá.”

Ellie tiež potvrdila, že je pre svoju prácu veľmi zanietená. „Naozaj som si užila modeling a rada som nosila šaty Gucci. Som naozaj hrdá na fotenie a rada by som bola slávna. Teším sa na modeling pre iné značky.“

Talentovaná modelka sa za posledné dva roky objavila aj v kampaniach pre Superdrug a Nike.

 

Zdroj

Zdieľať článok

Back to Blog